Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Vítejte v novém webu Třípólu!

Milí a vážení čtenáři a příznivci našeho časopisu, právě dnes jsme překlopili webstránku do nové podoby a začínáme patnáctý rok života Vašeho oblíbeného časopisu!

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Od roku 2001 byl časopis součástí vzdělávacího programu ČEZ. Vzdělávací program ČEZ byl z úsporných důvodů zrušen a měl být zrušen i časopis. Lidé, kteří Třípól s láskou a úsilím celých čtrnáct let tvořili, se však rozhodli, že ho nenechají padnout. Protože jsme si jisti jeho užitečností a povzbuzeni ohlasy Vás, čtenářů, uděláme vše pro jeho pokračování.

V nové podobě časopisu najdete vše, nač jste zvyklí: články, videa, měsíční soutěže, více než 1600 článků a 59 čtvrtletních čísel, odkazy na další zdroje popularizující vědu a techniku, ankety (podívejte se hned na tu první a hlasujte!).

Děkujeme

Děkuji zejména firmě Simopt, s. r. o.,  která se ujala nové grafiky, redakčního systému a hostování Třípólu na svém serveru. Děkuji Nadaci ČEZ, která finančně přispěla k zachování časopisu. Děkuji redakční radě a autorům za pochopení a souhlas s fungováním v úsporném režimu. Děkuji všem potenciálním sponzorům a inzerentům, Děkuji Vám, že nás čtete a doporučujete.

Poslání, záměry a cíle časopisu trvají a noví provozovatelé se jim nezpronevěří:

Povzbuzovat zájem o vědu a techniku, zvyšovat povědomost o jejich důležitosti v běžném životě, nadchnout čtenáře pro vlastní dráhu v technických a vědních oborech, vytvářet most mezi vědci, techniky a veřejností a vzbuzovat úctu k práci vědců a techniků a porozumění činnosti lidí, kteří jejich výsledky využívají.

Jedeme dál!

Marie Dufková
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail