Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Naši budoucnost ovlivní nové technologie, proto se s nimi potřebujeme seznamovat

Veletrh Věda Výzkum Inovace je nejrychleji rostoucím veletrhem v ČR. Je jedinečnou a komplexní platformou, která umožňuje odborníkům, laické i poučené veřejnosti získat informace o současném technologickém vývoji, nových objevech a inovacích. V květnu 2018 se uskuteční již třetí ročník veletrhu a podle rodící se skladby vystavovatelů i doprovodného programu je zřejmé, že bude opět velmi zajímavý. Témata jsou: vesmírný program, energetika, e-mobilita a dopravní systémy budoucnosti, robotika, 3D tisk, digitální ekonomika, kybernetická bezpečnost, Smart City, Smart Home, biotechnologie, virtuální reality, mobilní aplikace, Start-upy, sdílená ekonomika a další. První den veletrhu 15. 5. je určen pro vystavovatele, jejich hosty a významné osobnosti. Další dva dny 16. a 17. 5. jsou otevřené pro širokou veřejnost od 9 do 18 hodin. Vystavovatelé se již mohou přihlašovat.

Fotogalerie (1)
Plakát VVVI

Autory myšlenky a hlavními organizátory veletrhu jsou bratři Martin a Michal Jančové ze Zlína. „Už delší dobu jsem si uvědomoval, že česká věda, výzkum a inovace se dynamicky rozvíjí, a že chybí skutečně velká akce, která by spojovala všechny oblasti a umožnila jednou za rok prezentovat se všem, kteří mají zájem na prohlubování lidského poznání a na inteligentním a smysluplném rozvoji naší společnosti i průmyslu. To je základem budování progresivního obchodního prostředí a zvyšování naší konkurenceschopnosti ve světě. Je zákonité, že jsme se inspirovali i v zahraničí, kde jsou veletrhy zabývající se novinkami vědy a výzkumu stále populárnější,“ řekl Martin Janča.

Koho na Veletrhu potkáte

Mezi české vystavovatele na Veletrhu Věda Výzkum Inovace patří široké spektrum subjektů jako jsou inovativní firmy, univerzity, výzkumné organizace, klastry, inovačnícentra, vědecko-technické parky, ale i média, poradenské firmy i orgány státní správy a mnoho dalších. V minulých ročnících se zúčastnilo přes 250 vystavovatelů a veletrh navštívilo více než 6 500 návštěvníků, další ročník bude jistě ještě větší. Důvodem nárůstu zájmu o veletrh je, že informace z oblasti vědy a výzkumu jsou v současnosti velmi žádané a vystavovatelé kromě své expozice na výstavní ploše mohou využít i řady dalších možností, které nabízí doprovodný program: kulatý stůl, seminář, diskuzní panel,workshop, B2B setkání… Navíc veletrh umožňuje zveřejnění informací o vystavovateli před i po konání akce prostřednictvím on-line komunikace, což je velmi poptávaná služba.

Realitu nenahradíš

Zahraniční, ale i tuzemské zkušenosti ukazují, že eventy a veletrhy, na kterých se představují výsledky vědy a výzkumu, získávají na atraktivnosti, protože právě díky efektivní on-line komunikaci i díky dobrému přístupu veřejnosti k novinkám na síti všem chybí živý, fyzický kontakt. Nejen s vědci a výzkumníky, ale i s exponáty - každý si chce novinku nebo vynález doslova osahat, aby měl jasnou představu o všech detailech, které se na síti nedozví. Vystavovatelé se proto snaží vytvářet své expozice pro veletrhy co nejzajímavější a nejnázornější. Podobné je to na celém světě, kde každoročně proběhne řada akcí – v Holandsku, Izreali a mnoha dalších zemích je třeba oblíbený Innovation Fair, v Indii je India International Innovation Fair, v Číně, v USA a mnoha dalších zemích. Pro nás je aktuálně nejbližší německý veletrh Research and Technology, který bude v Hannoveru v dubnu a který návštěvníkům i vystavovatelům slibuje zážitek i řadu báječných obchodních příležitostí: Where the Future Comes Alive. Na loňském ročníku měli 700 vystavovatelů, přes 1500 produktů a 330 akcí doprovodného programu a letos právem očekávají stejně jako český Veletrh Věda Výzkum Inovace výrazný nárůst zájmu.

Připravovaný veletrh VVVI 2018 přinese řadu novinek, za nejzajímavější považuji zahraniční účast vystavovatelů. Bojím se trochu říct, že náš veletrh je mezinárodní, ale v podstatě už je,“ podotkl skromně Martin Janča.

Staňte se vystavovateli

Hledáte nové partnery z řad univerzit, výzkumných organizací či technologických firem pro rozvoj Vašich produktů a služeb? Uvítali byste příležitost prezentovat své inovativní produkty a služby odborné a široké veřejnosti z České republiky? Hledáte v ČR specialisty, doktorandy, studenty či absolventy pro Vaši společnost? Zajímají Vás nejnovější informace z oblasti recruitmentu, smart city, robotiky, 3D tisku, e-mobily či sdílené ekonomiky? Chtěli byste se stát součástí velmi dynamicky rostoucího veletrhu? Přihlašte se na http://vvvi.cz/prihlaska_VVVI_2018.html

Více informací na stránkách www.vvvi.cz, nebo tel. 603810923 nebo e-mailem na janca(zavin)vvvi.cz .

 

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail