Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Neviditelná tlačítka: objeví se, jen když jsou třeba

Palubní deska automobilů budoucnosti: osvětlená tlačítka vystupují z elegantně uhlazené plochy právě ve chvíli, kdy se řidičova ruka blíží k povrchu. Tam, kde ještě před chvílí byla hebká umělá kůže umocňující luxusní dojem z interiéru, se náhle objevují trojrozměrná tlačítka. Jakmile se řidič jednoho z nich dotkne, ucítí krátký impulz potvrzující stisknutí. A ihned poté, co odtáhne ruku zpět, tlačítka zmizí. S neviditelnými tlačítky nazvanými Morphing Controls, což jsou vlastně ovládací prvky schopné měnit tvar, se společnosti Continental jako inovátorovi v oblasti techniky podařilo vyřešit protichůdné požadavky při navrhování moderních interiérů: co nejvíce použitelných funkcí obsluhovaných co nejmenším počtem ovladačů.

Fotogalerie (3)
Přístrojový panel budoucnosti: neviditelná tlačítka Morphing Controls v interiéru automobilu (zdroj Continental)

Technologie neviditelných tlačítek

Neviditelná tlačítka Morphing Controls najdou díky schopnosti měnit tvar uplatnění v celé řadě oblastí. Mnohem méně odvádějí pozornost řidiče než běžná palubní deska. Minimalisticky pojatá palubní deska navíc vypadá harmonicky, přitom stále nabízí plnou funkčnost,“ říká Dr. Frank Rabe, ředitel Oddělení přístrojů a ovládacích prvků ve společnosti Continental.

Pružnou a světlopropustnou svrchní vrstvu neviditelných tlačítek, jejíž povrch odpovídá na pohled i na dotek umělé kůži, vyvinuli specialisté na povrchové materiály z koncernu Continental. Povrchový film s minimálním rozptylem světla umožňuje mimořádně přesné vyobrazení symbolů a zajišťuje účinné a rovnoměrné podsvětlení. Pokud nejsou ovladače aktivní, zůstávají symboly i mechanická část tlačítek zcela skryty zraku i dotekům cestujících.

Pod povrchem se skrývá více, než se může zdát

Neviditelné ovládací prvky pomáhají vytvořit jednoduché a harmonické pracoviště řidiče. Skrývají přitom spoustu pokročilé techniky: inovativní materiály, čidla, elektroniku a elektromechanické součástky. Základem jsou osvědčené senzory přiblížení umístěné bezprostředně pod povrchem palubní desky. Díky nim systém rozpozná přiblížení ruky a aktivuje tlačítka. Ta se vysouvají dopředu do pružného vícevrstvého materiálu, který tvoří svrchní vrstvu ovládacího panelu. Materiál současně propouští světlo, takže lze s pomocí diodového podsvícení zobrazit, jakou funkci dané tlačítko ovládá. Následně se měří tlak vyvinutý při dotyku a při použití dostatečné síly se aktivuje zpětná hmatová vazba – což je další v praxi prověřená technologie.

Prostřednictvím této funkce dostává řidič haptické (hmatové) potvrzení o tom, že aktivoval zvolenou funkci. Díky tomu lze neviditelná tlačítka Morphing Controls používat prakticky poslepu. Jakmile řidič odtáhne ruku, tlačítka se znovu skryjí. Jediné, co po nich zůstane, je jemný povrch umělé kůže a celistvá přístrojová deska, která absencí rušivých prvků přispívá ke zlepšení ergonomie.

300 let tradice: Od voskovaného plátna k neviditelným tlačítkům

Hladké povrchy v interiéru automobilu odvádějí pozornost řidiče jen minimálně. Současně je ale zachována jednoduchost ovládání díky senzorům přiblížení, snímačům tlakové síly a hmatové odezvě,“ říká Dr. Dirk Leiss, ředitel Benecke-Hornschuch Surface Group, která je součástí společnosti Continental. Nová technologie ovladačů se představuje na příkladu klasických tlačítek, nicméně do budoucna bude snadné vyrobit i posuvné ovladače na stejném principu. „Morphing Controls jsou navíc navrženy jako modulární systém, jenž lze použít také ve dveřních výplních nebo stropních panelech,“ dodává Leiss.

Neviditelná tlačítka jsou jedním z technických lákadel v oblasti moderních povrchů. Širší veřejnosti se poprvé představila při příležitosti oslav 300. výročí od založení firmy v městské části Vinnhorst na severu Hannoveru. Kořeny společnosti zaměřené na povrchové materiály sahají až do roku 1718, kdy byla v Hannoveru vybudována tzv. Wachstuchmacherei (továrna na voskované plátno). Během své třistaleté historie se vyvinula ve specialistu na povrchové materiály v oblasti automobilové a průmyslové výroby. Oslavy významného jubilea proběhly v továrně ve Vinnhorstu pod heslem „300 Years – Ideas Beyond Surfaces“ na počátku června 2018.

Česká stopa ve vývoji interiérů budoucnosti

Ovládací panely, centrální displeje, navigace, autorádia i přístrojové štíty Continental rovněž vyrábí a vyvíjí ve středočeském Brandýse nad Labem. Tým brandýských vývojářů pracuje zejména na mechanickém a elektronickém řešení nových palubních přístrojů a centrálních displejů pro nové vozy velkých evropských koncernů, jako je např. Volkswagen. Součástí vývoje je i vlastní prototypová dílna. Ve výrobě se zde používá technologie Optical Bonding, která zlepšuje kontrast a čitelnost palubních displejů.

Continental AG

Firma byla založena v roce 1871 a je zaměřena na moderní technologie v oblasti bezpečnosti, úsporného provozu a inteligentních i dostupných řešení pro vozidla, stroje, provoz a dopravu. Continental Automotive vyrábí mimo jiné automobilovou elektroniku, palivové dopravní jednotky, řídicí jednotky motorů a převodovek, senzory, dveřní moduly, klíčky, brzdové posilovače, elektrické vakuové pumpy, převodové jednotky pro elektronickou parkovací brzdu, ostřikovací systémy, rotační ventily a moduly pro recirkulaci výfukových plynů, aktuátory, vysokotlaká dieselová a benzínová čerpadla a turbodmychadla.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail