Rozhovory

Článků v rubrice: 43

Páté místo v soutěži Cena ČEZ 2001

Petr Skala

Když jsem končil dopravní průmyslovku v Břeclavi, kde jsem studoval obor Elektrická trakce v dopravě, myslel jsem si, že přijetí na brněnskou techniku udělá čáru za nutností psaní mnou neoblíbených slohových cvičení. Bohužel tyto řádky jsou dokladem toho, že jsem se ve své předpovědi trošku spletl. Nicméně nebyl to jediný odhad, který mně nevyšel. Přestože v 1. ročníku průmyslovky jsem si nedovedl představit, že bych pracoval jinde než na dráze, v 1. ročníku vysoké jsem už připouštěl možnost, že se budu profesně věnovat „klasické“ elektroenergetice a železnice zůstane jen mým koníčkem. Nakonec jsem ale měl to štěstí, že na seznamu témat diplomových prací pro náš ročník figurovalo téma „Trakční napájecí stanice Modřice“ a nebylo tedy třeba dlouze vybírat. Znovu jsem měl pádný důvod se pohybovat kolem kolejí a s náruživostí shánět a číst odborné články z železničních periodik. Čas věnovaný závěrečné fázi studia na FEI rychle a příjemně utekl a výsledkem je, při troše neskormnosti, snad alespoň obstojná diplomová práce, která se věnuje dvou základním tématickým okruhům – elektromagnetické kompatibilitě napájecích stanic jednofázové trakční proudové soustavy 25 kV, 50 Hz a ochranám trakčních napájecích obvodů této soustavy. Jednoduše, když je vaše práce současně i vaším koníčkem, jde všechno snáz a radostněji.

Trakční napájecí stanice Modřice


Vedoucí diplomové práce: Doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc.

Abstrakt

V úvodní části této diplomové práce jsou popsány způsoby napájení elektrických drah jednofázovou proudovou soustavou 25 kV 50 Hz a rozebrány základní výhody a nevýhody této proudové soustavy. Dále je uveden popis řešení trakčních transformoven Českých drah. Samostatná část práce se zabývá problematikou elektromagnetické kompatibility trakčních transformoven jednofázové proudové soustavy. Jsou vystihnuty zpětné vlivy trakčních odběrů na energetickou síť, shrnuty požadavky kladené energetikami na trakční odběr a uvedeny způsoby, kterými lze ovlivnit kvalitu trakčního odběru. Jedna z kapitol je věnována dimenzování filtračně-kompenzačních zařízení, obvyklých u Českých drah, s ohledem na žádaný hradící účinek zařízení na kmitočtu hromadného dálkového ovládání. Na základě normy PNE 33 3430 je provedena analýza elektromagnetické kompatibility trakční transformovny Modřice. Práce se také věnuje ochranám trakčních napájecích obvodů a souvisejícím zkratovým výpočtům. Volba a výpočet nastavení ochran trakčního napájecího obvodu jsou ukázány na příkladu trakční transformovny Modřice. V závěru je popsána struktura distribuovaného řídícího systému transformovny a nastíněna problematika monitoringu a řízení trakčního odběru.

Petr Skala
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Elektrické letadlo a elektrická létající loď

Elysian E9X je devadesátimístné letadlo, které může během jednoho dne urazit až 1 000 km. Je založeno na výzkumu, který tvrdí, že naše předchozí předpoklady o bateriových elektrických letadlech byly mylné.

Poptávka po specialistech na umělou inteligenci

Rostoucí poptávka po automatizaci a optimalizaci napříč průmyslovými odvětvími, nárůst využívání umělé inteligence v aplikacích pro spotřebitele a rostoucí investice do ...

Jubilejní 30. ročník mezinárodního elektrotechnického veletrhu AMPER 2024

Veletrh AMPER (letos s podtitulem SMARTAND CONNECTED WORLD) se v České republice a na Slovensku díky pravidelné účasti firem na nejvyšší úrovni etabloval jako nejvýznamnější ...

Největší česká baterie je ve Vítkovicích

Akumulátor o výkonu 10 MW (o 30 % větším než má současná největší baterie v ČR) zahájil ostrý provoz 1. února 2024.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail