Studenti

Článků v rubrice: 314

Soutěžní filmový festival FilmFest se přiblížil

Jak jsme již ve Třípólu psali (3pol.cz/1175‑uzaverka‑
souteze‑storyfactory‑prodlouzena
), 29. dubna končí přihlašování snímků do soutěžního filmového festivalu MFF UK s názvem FilmFest. Filmovou soutěž odstartovala v polovině prosince minulého roku Matematicko‑fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Soutěž je určena studentům a studentkám základních a středních škol se zájmem o matematiku, fyziku či počítačovou animaci. Ty mohou až do konce dubna přihlašovat své krátké snímky a „utkat“ se ve velkém finále, které vyvrcholí dvoudenním festivalem 15. a 16. června v Praze – Troji.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

První ročník MFF UK FilmFest 2012, který se koná v rámci oslav 60. výročí právě této fakulty, se může pochlubit velkými lákadly. Jsou to především ceny pro vítěze a školy v hodnotě vyšší než 250 tisíc korun, ubytování zdarma pro mimopražské finalisty, přes sto hodnotných dárků pro soutěžící či doprovodný program v podobě debat s profesionálními tvůrci a večerní koncert. Kromě toho je novinkou potvrzení účasti kapely Humbuk a sólového projektu bubeníka Thoma Heriana aka Drama Jacqua na doprovodném programu festivalu. Lákadlem je také spolupráce s projektem StoryFactory, který nabízí bezplatné vytváření krátkých animovaných scének (www.storyfactory.cz).

Pracuje se na videoznělce

V těchto chvílích se také dokončuje videoznělka festivalu, kterou režíruje Radomír Šofr a střihač Petr Slavík – dvojice, která se podílela na úspěšné reality show z pražské ZOO Odhalení. „Jsme také pyšní na to, že se hudební složky spotu ujal majitel zlaté sošky Anděla nedávno nominovaný na nové hudební ceny Apollo Tomáš Dvořák alias Floex,“ prozradil hlavní organizátor Martin Vlach, který se mimochodem stal jedním z hlavním tvůrců nového původního seriálu Rande s Fyzikou pro Českou televizi.

Výběr snímků do poloviny května

Přihlášení snímků probíhá pouze přes oficiální stránky festivalu a je zdarma. Do poloviny května 2012 vybere programový výbor 30 snímků, které se během dvoudenního festivalu 15. a 16. června 2012 budou promítat a „utkají“ se v těchto soutěžních kategoriích:

• Cena za nejlepší snímek,
• Cena za autorský přínos,
• Instituční cena,
• Cena pro mladé vědátory,
• Divácká cena.

Na festivalu nebudou chybět ani setkání s profesionálními filmovými tvůrci a večerní doprovodné hudební programy. Mediálním partnerem se stal Český rozhlas Leonardo. Vstup na soutěžní festival bude zdarma.
Více informací o akci naleznete na oficiálních stránkách festivalu a FB profilu MFF UK FilmFest. Pro bližší informace kontaktujte:

PR Management:
Rocky Production ‑Veronika Vlachová,
tel.: +420 775 977 866,
rocky@rocky.cz

Pozvánka (PDF)

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail