Studenti

Článků v rubrice: 314

Připojte se na Talnet

Talnet je projekt pro zvídavou mládež od 14 do 19 let se zájmem o přírodní a technické vědy i pro jejich učitele z celé České republiky. Nabízí vzdělávací, badatelské a komunikační aktivity z různých oborů fyziky, matematiky, chemie, biologie, geografie a technických disciplín šité na míru zvídavým, přispívá k zahájení úspěšné studijní a profesní kariéry.

Fotogalerie (1)
www.talnet.cz

  • Talnet pomáhá pedagogům v péči o nadané studenty

  • informuje o aktivitách pro nadané i mimo Talnet,

  • nabízí seminář pro učitele

  • poskytuje prostor pro komunikaci, diskuzi a řešení problémů vědeckých i jiných s podobně zaměřenými studenty,

  • umožňuje kontakt i s experty v oboru a vytváří tak podmínky pro další rozvoj nadání účastníků

Hlavními typy aktivit v Talnetu jsou online kurzy (T-kurzy), práce na vlastních projektech, exkurze na odborná pracoviště s online přípravou (T-exkurze), společná soustředění, mezinárodní aktivity, strukturované hry pro jednotlivce i týmy.

K účasti v kurzu stačí počítač s přístupem na internet. Účastníci se často chtějí vidět i tváří v tvář, proto má Talnet pravidelně úvodní soustředění a dvakrát ročně čtyřdenní soustředění. V průběhu roku se mohou účastníci společně s instruktory setkávat také na T-exkurzích na odborných pracovištích. Mezi badatelské aktivity patří týmová aktivita Na fyziku v týmu.

Projekt Talnet probíhá pod hlavičkou Národního institutu dětí a mládeže MŠMT v Laboratoří distančního vzdělávání Katedry Didaktiky fyziky Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze pod vedením RNDr. Stanislava Zelendy.

http://www.talnet.cz

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail