Studenti

Článků v rubrice: 314

Aktuality Centra studentských aktivit České kosmické kanceláře

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře upozorňuje na programy pro studenty, mladé vědce a ostatní mladé zájemce o kosmonautiku.

Fotogalerie (1)
Logo České kosmické kanceláře

ZAPOJ SE DO SKUPINY SDRUŽUJÍCÍ STUDENTY A MLADÉ PROFESIONÁLY SE ZÁJMEM O KOSMONAUTIKU

Studuješ nebo jsi na začátku své kariéry a zajímáš se o kosmonautiku? Chceš víc informací o tom, jak se do této oblasti aktivně zapojit? Chtěl bys poznat další mladé lidi se stejným zájmem? Pokud jsi odpověděl ano, pak je tu pro tebe skupina Czech Space Network. Skupina sdružuje středoškoláky a studenty vysokých škol. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/czech-space-network-0.

SPIN YOUR THESIS! 2016: VÝZVA PRO STUDENTSKÉ HYPERGRAVITAČNÍ EXPERIMENTY NA VELKÉ CENTRIFUZE ESA

Vysokoškolští studenti budou mít opět šanci pracovat na velké centrifuze (LDC) v centru ESA/ESTEC. ESA přichází s výzvou pro podávání návrhů studentských experimentů v prostředí hypergavitace v rámci programu Spin Your Thesis! 2016. Uzávěrka přihlášek je 15. listopadu 2015. Určeno pro vysokoškoláky. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/spin-your-thesis-2016.

ZERO ROBOTICS: VYZKOUŠEJTE SVOJE ZNALOSTI VE STUDENTSKÉ SOUTĚŽI V PROGRAMOVÁNÍ ROBOTICKÝCH KOULÍ NA ISS

Miniaturní experimentální družice, neboli Spheres robots, pohybující se uvnitř ISS, opět ožijí díky programům připraveným středoškolskými studenty z členských zemí ESA. První kolo soutěže Zero Robotics High School Tournament začne 12. září 2015, registrace soutěžních družstev bude otevřena do 30. září 2015. Určeno pro středoškoláky. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/stredoskolska-soutez-zero-robotics.

WORKSHOP GALILEO TEACHER TRAINING PROGRAMU ESA PRO STŘEDOŠKOLSKÉ UČITELE

ESA vyhlašuje již šestý kurz vzdělávacího programu Galileo Teacher Training (GTTP) pro středoškolské učitele fyziky a přírodovědných předmětů z členských a spolupracujících států ESA. Uzávěrka přihlášek je 21. září 2015 v 09:00 SELČ. Kurz je určen pro střední školy. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/workshop-programu-galileo-pro-ucitele.

CSO NA PODZIM VYHLÁSÍ NOVOU MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ ODYSSEUS

Odysseus II je projekt, který zaštiťuje celoevropskou soutěž Odysseus. Jejím cílem je inspirovat mladé lidi k zapojení do výzkumu vesmíru. Do soutěže, která byla vyhlášena 1. září 2015, se mohou zapojit všichni žáci a studenti ve věku 7 až 22 let a jejich učitelé, kteří se zajímají o obory astronomie a kosmonautika. Soutěž je určena pro základní, střední i vysoké školy. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/odysseus-bude-vyhlasen-v-zari-2015.

PODEJTE PŘÍSPĚVEK DO NEJVĚTŠÍ KONFERENCE ESA O DÁLKOVÉM PRŮZKUMU ZEMĚ KONANÉ V PRAZE

Ve dnech 9.-13. května 2016 proběhne v Kongresovém centru Praha ESA Living Planet Symposium zaměřené na diskusi a prezentaci posledních vědeckých výsledků a aplikací dálkového průzkumu Země v kontextu programu a družic ESA. Termín pro podání abstraktů příspěvků do programu konference je 16. října 2015. Konference je určena pro vysoké školy. Další informace na adrese: www.czechspace.cz/cs/living-planet-symposium-2016.

STUDENTSKÉ RAKETOVÉ A BALONOVÉ EXPERIMENTÁLNÍ STARTY REXUS/BEXUS 2016-2017

Švédský národní kosmický výbor a Německá kosmická agentura vyhlašují ve spolupráci s ESA další výzvy pro vysokoškolské studenty k podávání návrhů na experimenty pro starty výškových sondážních raket REXUS a stratosférických experimentálních balonů BEXUS. Uzávěrka podávání návrhů je 19. října 2015. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/rexusbexus-2016-2017.

FLY YOUR THESIS! 2016 - STUDENTSKÉ PARABOLICKÉ LETY SE VRACEJÍ

Po tříleté přestávce vyhlašuje Odbor vzdělávání ESA další ročník programu Fly Your Thesis!, v rámci kterého mohou týmy vysokoškolských studentů otestovat své vědecké a technologické projekty v mikrogravitačním prostředí během parabolického letu Zero-G. Uzávěrka přihlášek experimentů je 21. září 2015. Účast v programu je určena pro vysoké školy. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/fly-your-thesis-2016.

ZÚČASTNĚTE SE SPACE GENERATION CONGRESS 2015 V IZRAELSKÉM JERUZALÉMĚ

Nezisková organizace Space Generation Advisory Council (SGAC), která podporuje mladé lidi se zájmem o kosmonautiku, pořádá v pořadí již 14. Space Generation Congress (SGC). Letos se bude konat od 8. do 10. října v izraelském Jeruzalémě, a to již tradičně před zahájením Mezinárodního astronautického kongresu (IAC). Kongres je určen pro studenty středních a vysokých škol. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/space-generation-congress-2015.

DĚTSKÁ VÝTVARNÁ SOUTĚŽ S EVROPSKOU SONDOU CHEOPS

V roce 2017 bude do vesmíru vypuštěna evropská sonda CHEOPS, určená ke studiu exoplanet. Na palubě ponese i kresby 3000 dětí z evropských států. Pokud jsi ve věku od 8 do 14 let, můžeš svůj výkres do vesmírné galerie přidat i Ty. Uzávěrka je 31. října 2015. Určeno pro žáky základních škol. Další informace na adrese: http://www.czechspace.cz/cs/detske-kresby-na-sonde-cheops.

Kontakty a další informace

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře, Prvního pluku 17, 180 00 Praha 8, Milan Halousek, Education and Outreach Consultant, tel.: 602 153 564, e-mail: halousek@czechspace.cz (na této e-mailové adrese se můžou i další zájemci přihlásit k odběru informací o studentských programech a zajímavých akcích České kosmické kanceláře, Evropské kosmické agentury a dalších organizátorů).

Další informace o programech pro studenty a mladé zájemce o kosmonautiku najdete na stránkách Centra studentských aktivit České kosmické kanceláře http://www.czechspace.cz/cs/prilezitosti/vzdelavani

O úspěších českých studentů na mezinárodních akcích si můžete přečíst na webových stránkách http://www.czechspace.cz/cs/uspechy-studentu

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail