Studenti

Článků v rubrice: 314

Life Sciences Film Festival 2016

Aktivuje pohled na jídlo a pohled na sex stejná centra v mozku? Souvisí přítomnost pesticidů v organismu s dramatickým nárůstem autismu u dětí? Jak do roku 2050 zdvojnásobit produkci potravin pro 9 miliard lidí? Na tyto a další otázky odpoví 6. ročník Life Sciences Film Festivalu (LSFF), který se uskuteční pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR ve dnech 17. až 23. října 2016 na České zemědělské univerzitě v Praze a v Kampusu Dejvice.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Co

Pro návštěvníky LSFF je připraveno na 50 dokumentárních filmů, včetně diskusí a prezentací, které se z nejrůznějších úhlů pohledu zabývají otázkami vlivu člověka na přírodu, produkcí potravin či udržitelného rozvoje. Filmy budou soutěžit o ceny jednotlivých fakult a o Velkou cenu LSFF spojenou s odměnou 3 000 eur.

Pořadateli festivalu jsou ČZU a Harvest Films, z. s., Letošní novinkou je umístění všech festivalových projekcí do auly ČZU. Vstup na všechny filmy a doprovodné akce je pro studenty, pedagogy i veřejnost zdarma.

O čem

Hlavními tématy letošního šestého ročníku LSFF budou:

  • možnosti využití zdrojů obnovitelné energie;
  • vizualizace – pohledy na povrch i pod povrch přírodních procesů – drony jako prostředek pro monitorování stavu přírody;
  • udržitelné zemědělství, ekonomické souvislosti, vliv na komunity a životní prostředí;
  • výživa, zdraví a potravinová bezpečnost;
  • ekonomika – o změnách paradigmatu a možném příštím vývoji systémů.

Doprovodný program v kostce

Od pátku do neděle se v Ballingově sále NTK promítají filmy doprovázené komentářem univerzitních odborníků i nejlepších profesionálů z vybraných oborů.

V pátek 21. října v NTK proběhne přednáškový blok, jehož tématy budou mimo jiné: jídlo jako lék: kdy strava pomáhá a kdy škodí; potraviny a bezpečnost či masožrouti vs. kytičkáři: co na to věda?

V sobotu 22. října se návštěvníci budou moci zapojit do poznávání všemi smysly na edukativní street food party. K ochutnání bude připraveno leccos z toho, co právě viděli na plátně.

Neděle 23. října bude věnována podpoře komunitních aktivit na Praze 6. Malopěstitelé, domácí výrobci, chovatelé, včelaři, zahrádkáři, gurmáni, známé i neznámé osobnosti se podělí o produkty vlastních rukou či kuchařského umění.

Festival pokračuje i po vyhlášení vítězných filmů. Ve spolupráci s Ústavem organické chemie a biochemie, Národní technickou knihovnou a Kampusem Dejvice na něj ve dnech 21. až 23. října navazuje Food Film Festivalová (FFF) sekce.

Kontakt

Mgr. Petr Kotouš, PR LSFF & FFF, +420 775 694 007; petr.kotous@lsff.cz; www.lsff.cz

Mgr. Josef Beránek, tiskový mluvčí ČZU, +420 774 557 699; tiskove@czu.cz; www.czu.cz

Další podrobnosti o festivalu naleznete na stránkách www.lsff.cz.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail