Studenti

Článků v rubrice: 314

Týden vědy a techniky - za hranice známého

Ve dnech od 1. do 13. listopadu 2016 se uskuteční již šestnáctý ročník Týdne vědy a techniky AV ČR, největšího vědeckého festivalu v České republice. Letošní program se nese v duchu motta Za hranice známého“ a obsahuje přes 500 akcí, ve kterých jsou zahrnuty přednášky, výstavy, dny otevřených dveří, dokumentární filmy a další aktivity napříč všemi vědeckými obory. Centrem festivalu bude budova Akademie věd ČR na Národní 3 v Praze 1, program však bude probíhat po celé České republice. Novinkou jsou speciální programy – např. netradiční workshopy, komentované prohlídky, pozorování vesmíru, křest knihy, koncerty nebo divadelní hra.

Fotogalerie (3)
Pozvánka na Týden vědy

Do Týdne vědy a techniky AV ČR se kromě Akademie věd ČR zapojí přes padesát spolupracujících institucí včetně Skupiny ČEZ, generálního partnera festivalu. Co právě ČEZ nabídne?

Dny otevřených dveří v elektrárnách

Po dobu trvání Týdne vědy a techniky AV ČR bude možné navštívit informační centra a vybrané elektrárny energetické Skupiny ČEZ. Dny otevřených dveří nabídnou pohled na energetické zdroje různých typů, na vodní, uhelné i jaderné elektrárny, například na přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně v CHKO Jeseníky nebo jaderné elektrárny Temelín a Dukovany a další. Ve většině případů budou moci příchozí nahlédnout přímo do provozu.

Přednášky

V budově Akademie věd ČR na Národní 3 se v pátek 4. listopadu za podpory ČEZ uskuteční přednášky „Žijeme online“ a „Deprese a jak ji zvládat“. Návštěvníci přednášky „Deprese a jak ji zvládat“ si mimo jiné vyslechnou příběh na téma osobní zkušenosti s touto nemocí, dozví se, jaké jsou příčiny vzniku deprese a kde vyhledat odbornou pomoc pro sebe nebo pro své blízké.

Mobilní aplikace EPP

Během festivalu se může kdokoli zapojit do boje proti depresi s pomocí mobilní aplikace EPP – „Pomáhej pohybem“ od Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ. Ať už budete s telefonem běhat, jezdit na kole nebo jen chodit, můžete v průběhu Týdne vědy a techniky AV ČR získávat body a věnovat je České společnosti pro duševní zdraví, kterou poté Nadace ČEZ podpoří konkrétní, dopředu stanovenou částkou.

Speciální program ČEZ: Svezte se v budoucnosti už dnes!

V rámci speciálního programu je v pátek 4. listopadu v parčíku Muzea Policie ČR, Ke Karlovu 1, Praha 2 připraven elektromobil, který si kromě běžné prohlídky mohou zúčastnění i vyzkoušet. Projížďky v elektromobilu budou možné od 10:00 h do 13:00 h. Veškeré další informace o festivalu a kompletní program naleznete na www.tydenvedy.cz.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail