Studenti

Článků v rubrice: 314

Soutěž vědeckých prací mladých PhD studentů otevřena!

Jste studentem PhD a máte zajímavý výsledek? Pochlubte se! Je tu letošní Cena pro mladé evropské vědce EYRA – ohýnek, v němž se doposud nezablýsklo žádné české želízko, a to dokonce ani od centrální Evropy východním směrem. A to je škoda.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Organizace EuroScience, která mimochodem letos dovršuje dvacet let své činnosti, vyhlásila výzvu pro rok 2017 (zde: http://www.euroscience.org/calls/call-open-2017-european-young-researchers-award/).

Kvalifikační kritéria

Výzkum musí mít jasnou evropskou dimenzi, musí být vysoké kvality (publikace, ceny, granty, patenty, reference), musí být inspirací pro další účastníky soutěže a musí mít přesah do širší veřejnosti. Kandidát by měl pracovat v Evropě, nemusí být ale evropské národnosti. Mělo by jít o jeho první doktorandské studium.

Přihláška

Přihláška se podává elektronicky v angličtině prostřednictvím stránky https://escmp.euroscience.org/login. Měla by obsahovat popis výzkumného projektu a jeho evropské dimenze, životopis, seznam publikací, konferencí, výstav apod., a dobrozdání od nejméně dvou vědců. Potřebné formuláře, podrobné pokyny a více informací nejen o ceně EYRA, ale také o cílech a aktivitách Euroscience, najdete na jejích webových stránkách EuroScience. Cenou je kromě diplomu a placené účasti na vědeckém festivalu ESOF (včetně cestovného) i dvouleté členství v EuroScience.

Uzávěrka přihlášek je 16. 4. 2017.

Organizace

Prestižní cena European Young Researchers Award 2017 je určena mladým nadaným vědcům absolvujícím PhD studium. Vítězové si přeberou ceny během festivalu EuroScience Open Forum (ESOF) ve francouzském Toulouse. Hostitelské město největšího evropského vědeckého festivalu ESOF získává v daném roce titul Evropské město vědy.

Reportáže z českých účastí v minulých ročnících si můžete přečíst zde: z Barcelony http://abicko.avcr.cz/2008/9/07/, Turína http://abicko.avcr.cz/2010/10/04/zkumavky-vzorecky-i-nobeliste-v-ulicich.html, Dublinu http://abicko.avcr.cz/2012/09/10/index.html či Kodaně http://abicko.avcr.cz/2014/09/10/, nebo v angličtině ze zatím poslední destinace v Manchesteru http://www.eusja.org/wp-content/uploads/2016/12/EUSJA_newsletter_2016_2-1-1.pdf.

Marina Hužvárová
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

12 největších sopečných erupcí

V historii jsme byli svědky několika monstrózních sopečných erupcí. Zde je stručný popis 12 z nich. Síla takových erupcí se měří pomocí indexu vulkanické explozivity (VEI), což ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail