Studenti

Článků v rubrice: 314

Česká kosmická kancelář nabízí a zve

Zajímáte se o kosmické aktivity a rádi byste v tomto oboru nalezli uplatnění? Baví vás kosmický výzkum? Chtěli byste pracovat s kosmickými technologiemi? Rádi byste se dozvěděli o příležitostech, které tento multidisciplinární obor přináší? Chcete potkat další lidi se stejným zájmem? Zúčastněte se některé z nabízených aktivit. Navrhněte a otestujte si satelit nebo základnu ve vesmíru. Využijte možnosti stáže pro vysokoškolské studenty, doktorandy a čerstvé absolventy na rok 2018.

Fotogalerie (1)
Titulní stránka www.czechspace.cz

ESA v rámci programu Young Graduate Trainee zveřejnila nové nabídky stipendijních stáží pro mladé odborníky z členských zemí. Aktuálně je vyhlášeno zhruba 125 pracovních nabídek YGT zaměřených především na inženýry a fyziky, absolventy v oblasti informačních technologií, přírodních a společenských věd a obchodu. Uzávěrka přihlášek závisí od termínu jejich zveřejnění na webu ESA, aktuálně zveřejněné nabídky končí v průběhu prosince 2017.
Další informace najdete na adrese:
http://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/Graduates_Young_Graduate_Trainees

ESA Academy

Ladybird Guide to Spacecraft Communications training course je čtyřdenní kurz ESA, který představí studentům návrh a řízení kosmických lodí, jak probíhá jejich diagnostika a jaké se musí řešit problémy, když některá část lodě nepracuje dobře. Kurz je vhodný pro studenty bakalářského, magisterského a doktorského studia, kteří mají základní znalosti z fyziky a chtějí rychle získat základní znalosti a dovednosti z širokého spektra dalších disciplín, které jsou součástí operací kosmických lodí. Kurz se uskuteční 6. - 9. 3. 2018 v ESA Academy's Training and Learning Centre ve středisku ESA Redu v Belgii. Uzávěrka přihlášek je 22. 1. 2018. Další informace najdete na adrese:
http://www.esa.int/Education/ESA_Academy/Calling_the_next_generation_of_spacecraft_communications_engineers2

Tréninkový kurz designu a testování malých satelitů

ESA Education zve vysokoškolské studenty k účasti na pilotním kurzu ESA Academy zaměřeném na zlepšení dovedností v oblasti hardwaru a softwaru malých satelitů, který se uskuteční od 26. února do 2. března 2018 ve Výcvikovém a výukovém centru ve středisku ESA-ESEC v Belgii. Kurz bude pro účastníky skvělou příležitostí získat praktické zkušenosti se satelity a uplatnit teoretické znalosti získané z přednášek. Uzávěrka přihlášek je 8. ledna 2018. Další informace najdete na adrese:
http://www.esa.int/Education/ESA_Academy/Call_for_applications_Hands-on_training_week_for_small_satellite_design_and_testing

Studentské inženýrské workshopy

ESA Education hledá 44 talentovaných a motivovaných vysokoškolských studentů z členských nebo přidružených států ESA s technickým nebo fyzikálním zázemím, kteří by se zúčastnili jednoho ze dvou nadcházejících workshopů zaměřených na vývoj subsystémů metodou „Concurrent engineering“, které se uskuteční v termínech 20. - 23. 2. 2018 a 1. – 4. 5. 2018. Uzávěrka přihlášek je 5. ledna 2018. Další informace najdete na adrese:
http://www.esa.int/Education/ESA_Academy/Participate_in_the_ESA_Academy_s_Concurrent_Engineering_Workshops

Pilsen CUBE II: Unikátní projekt studentského satelitu

Západočeská univerzita v Plzni, Město Plzeň a další zapojení partneři vyzývají české středoškolské studenty k zapojení do programu, v rámci kterého poletí jeden vybraný studentský projekt do vesmíru na palubě malé družice typu CubeSat. Úkolem studentských týmů je navrhnout experiment, který splní podmínky zadání a bude ho možné realizovat během vesmírné mise satelitu PilsenCube. Přihlášky experimentů je možné podávat do 10. prosince 2017. Určeno pro střední školy. Další informace najdete na adrese:
http://pilsencube.cz/

Navrhněte základnu pro život lidí ve vesmíru

Staňte se mladými vesmírnými architekty a navrhněte velkou základnu ve vesmíru v celosvětové soutěži pod záštitou NASA! Zapojte svojí kreativitu, využijte své znalosti z fyziky, matematiky či biologie a naplánujte kosmický domov budoucích generací. Soutěž je určena pro jednotlivce i kolektivy ve věku 11 až 18 roků z kterékoliv země světa. Uzávěrka každoroční soutěže mladých studentských architektů a techniků je 15. února 2018. Určeno pro střední školy. Další informace najdete na adrese: http://settlement.arc.nasa.gov/Contest/

KOSMOS-NEWS PARTY 2018

Již osmnáctý ročník největšího středoevropského setkání zájemců o kosmonautiku KOSMOS-NEWS PARTY 2018 se uskuteční od pátku 27. dubna do neděle 29. dubna 2018 v Pardubicích. Pro účastníky bude připravena více než desítka přednášek a diskusních pořadů předních českých i zahraničních odborníků na kosmonautiku a bohatý doprovodný program po celé tři dny konání akce. Registrace účastníků bude otevřena od 1. února 2018. Ubytování i stravování zajištěno v místě konání KNP2018. Určeno pro veřejnost. Další informace najdete na adrese: http://knp.kosmo.cz/

Veškeré podrobnější informace získáte zde: Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře, Sokolovská 32/22, 180 00 Praha 8, Milan Halousek, tel.: 602 153 564, e-mail: halousek@czechspace.cz. Na této e-mailové adrese se můžou i další zájemci přihlásit k odběru informací o studentských programech a zajímavých akcích České kosmické kanceláře, Evropské kosmické agentury a dalších organizátorů. Další informace o dění v české kosmonautice získáte na stránkách České kosmické kanceláře http://www.czechspace.cz

 

Obr. Titulní stránka www.czechspace.cz

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail