Studenti

Článků v rubrice: 314

Startuje ČEZ Inovační maraton

Třicítka studentů bude začátkem listopadu 24 hodin plnit úkoly související s ekologií a ochranou životního prostředí. Vítězové 5. ročníku ČEZ Inovačního maratonu si rozdělí odměnu 50 000 Kč. Ještě je čas se přihlásit!

Fotogalerie (1)
Foto z loňského ročníku Inovačního maratonu Alice Horáková

Studenti a absolventi vysokých škol se mohou do 25. 10. hlásit na tradiční 24hodinový ČEZ Inovační maraton, který proběhne 7. - 8. listopadu v Praze. Během jednoho dne budou muset na základě zadání vypracovat projekt a prezentovat jej před odbornou porotou. Novinkou 5. ročníku je výhra 50 tisíc korun pro nejlepší tým. Na účastníky ale čeká i řada doprovodných aktivit. Loni to například byla noční jízda Teslou či virtuální realita, letos organizátoři chystají překvapení s vesmírnou tematikou.

„Přestože je letošní inovační maraton prodchnutý vesmírnou tematikou, budou se naše studentské týmy zabývat aktuálními problémy, které dnes řeší nejen energetika, ale celý svět. Ochrana klimatu nebo ekologie a šetrnost k životnímu prostředí při zachování rostoucí kvality života. Velmi se těším na neotřelé nápady účastníků,“ říká garant letošního ročníku, člen představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ Pavel Cyrani.

„Studenti dostanou 24 hodin na vymyšlení inovativních řešení, produktů či služeb, díky nimž by se planeta 2.0 mohla stát novým, lepším domovem pro lidstvo,“ vysvětluje Tomáš Šedivý z útvaru Strategie Skupiny ČEZ, který ve spolupráci s útvarem Strategického náboru Inovační maraton tradičně organizuje. Podle něj vítají přihlášení studentů a čerstvých absolventů VŠ ze všech různých oborů. „V minulých ročnících Inovačního maratonu se opakovaně ukázalo, že čím různorodější zaměření členů týmu, tím kreativnější návrhy vznikají. Přihlášené účastníky proto do týmů mícháme,“ dodává Šedivý.

Akce funguje i jako náborový nástroj – řady zaměstnanců Skupiny ČEZ rozšířilo již několik absolventů minulých ročníků, někteří zamířili i do zahraničních společností Skupiny. „Vzájemná spolupráce lidí rozdílných zaměření, které dalo dohromady jedno zadání, v malém měřítku odráží svět velkých firem, kde je takový postup běžnou součástí práce,“ popisuje Martin Máca, vedoucí útvaru Strategický nábor. Inovační maraton přirozeným způsobem ukáže míru odolnosti vůči stresu, způsob spolupráce a komunikace s ostatními členy týmu, kreativitu či schopnost dotahovat věci do konce,“ dodává.

Chcete otestovat své limity v letošním ročníku Inovačního maratonu ČEZ?

Přihlaste se do 25. 10. na webu Kdejinde.cz (https://kdejinde.jobs.cz/clanky/inovacni-maraton/)

Termín konání: 7. – 8. 11. 2019

Místo: Duhová 1, Praha 4, 140 53.

 

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail