Obnovitelné zdroje

Článků v rubrice: 218

Kniha o obnovitelných zdrojích

Na pulty knihkupectví se v těchto dnech dostává publikace nakladatelství GRADA s názvem "Obnovitelné zdroje energií - podstata, technika, projektování, ekonomická efektivnost".

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Je určená jak odborné, tak laické veřejnosti a pojednává o široké škále obnovitelných zdrojů energie, od využití solární energie, větrných elektráren a biomasy až po např. využití geotermální energie a vodíku. Kniha podává jak základní vstupní informace o různých technologiích, tak i zajímavé detailní informace pro čtenáře s hlubšími a širšími odbornými znalostmi.

Autorem je Prof. Dr. Volker Quasching, do češtiny přeložil Ing. Václav Bartoš. Publikace je celobarevná, v rozsahu 300 stran. Partnerem českého vydání knihy je Skupina ČEZ.

Více informací o publikaci na:
http://www.grada.cz/obnovitelne-zdroje-energii_5523/kniha/katalog

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

I antihmota se chová jako částice i vlna

Fyzici již dlouho vědí, že téměř vše – světlo a další formy energie, ale také každý atom ve vašem těle – se chová z klasického hlediska i jako částice, i jako ...

Z čeho budeme vyrábět pneumatiky?

 Pneumatiky jsou kulaté, černé a vyrobeny z gumy. Tak by je zřejmě popsala většina lidí. Při bližším pohledu však zjistíme, že design pneumatik a vzájemné působení různých ...

Budoucnost informačních technologií na rok 2024 a dále

Po třech letech nepříznivých okolností vykazuje světový trh s IT známky oživení. Předpokládá se, že v roce 2024 vzroste celosvětový prodej osobních počítačů o osm procent a o ...

Datová centra v roce 2024

Svět se přizpůsobuje digitální transformaci téměř ve všech aspektech každodenního života. S tím se neustále vyvíjí odvětví datových center, která hrají v digitalizaci klíčovou roli.

Energetická krize a renesance OZE v ČR

Zahájením ruské agrese na Ukrajině v roce 2022 se změnilo mnohé. Jednu z největších změn ale představoval postoj občanů Evropské unie k Rusku jakožto důvěryhodnému dodavateli energetických komodit.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail