Počítače a internet

Článků v rubrice: 105

Jak vydělávat na popularizaci technologií

Kromě svátku Tří králů slaví v USA 6. ledna také Národní technologický den (nebo Den technologií). Chtějí tím oslavit, jak technologie mění svět - od vynálezu kola až po smartphony, každý rok přibývají technologické úspěchy, které ovlivňují náš každodenní život. Představte si svět bez technologií. V našem každodenním životě neuděláme ani krok bez kontaktu s nějakou jejich formou. Svět je plný výsledků vědy a techniky, ale pro nezasvěcené začíná být čím dál větší problém pochopit principy i vyznat se v základech různých technologií, natož s nimi držet krok. Je to vůbec potřeba? Nestačí, že pračku, počítač či mobil s fotoaparátem máme? Měli bychom vědět, jak a proč fungují?

Fotogalerie (1)
Ilustrační obrázek: Justine představuje svou nejnovější technologii - Aero Garden (domácí bylinkovou hydroponickou zahrádku) (zdroj YouTube)

Technologie se vyvíjejí tak rychlým tempem, že pro průměrného spotřebitele je často nemožné udržet o nich přehled. Proto poslední dobou roste obliba tzv. technologických influencerů, kteří spotřebitele zásobují podrobnými video recenzemi a konzultacemi na téma nejrůznějších technologických produktů. Zájem o tech influencery s sebou nese vysokou sledovanost jejich YouTube kanálů a tím potenciál vydělávat tímto způsobem peníze (z reklam, samozřejmě). Společnost  ManySpins.com analyzovala data z vyhledávačů a sociálních sítí, aby odhalila nejvlivnější osobnosti v oboru popularizace technologií a odhadla potenciál výdělku z jejich oficiálních YouTube kanálů.

Tech influenceři vydělávají na YouTube až € 165,000 měsíčně!

Výmluvný a bystrý Marques Brownlee s 13 miliony předplatitelů svého YouTube kanálu Marques Brownlee - YouTube může odhadem vydělat € 165,481 za měsíc. Taková je popularita tohoto teprve 27 let starého chlapce známého pod profesionální zkratkou MKBHD. Například jeho video rozbalování nové herní konzole Play Station 5 nashromáždilo 10 milionů zobrazení v průběhu jediného týdne! Narodil se 3. 12. 1993 v USA, v roce 2008 se připojil na YouTube a ještě jako středoškolák začal uveřejňovat recenze na technologické produkty, které tehdy vlastnil. již v roce 2013 jej viceprezident Social for Google označil za nejlepšího recenzenta technologií planety. Jeho recenze přebírají další internetové stránky. Na jednom z nejvíce virálních videí testoval smartphone LG G Flex - různě do něho škrábal a rýpal, aby otestoval jeho schopnost samoléčby a regenerace. Video dosáhlo jednoho milionu zhlédnutí již první den. Dělá také rozhovory se slavnými osobnostmi - s generálním ředitelem společnosti Motorola Dennisem Woodsidem, s Elonem Muskem či Billem Gatesem. S Markem Zuckerbergem diskutoval o holografii a budoucnosti virtuální reality, s Brackem Obamou o používání technologií ve vládních kruzích. Založil Smartphone Awards, každoroční hodnocení nejlepších smartphonů, a je profesionálním hráčem frisbee.

Na druhém místě je Lewis Hilsenteger. Jeho YouTube kanál Unbox Therapy - YouTube má potenciál vydělat mu € 95,491 za měsíc. Kanál má 17,6 milionů sledujících a nejvíce jej asi proslavilo video z r. 2014, ve kterém Hilsenteger pouhýma rukama ohýbal svůj iPhone 6 Plus. Během pár dní jej shlédlo deset milionů diváků. Video nastartovalo aféru Apple "Bendgate",  protože dokázalo, že lidem se může jejich drahý telefon nedopatřením ohnout v kapse. Lewis George Hilsenteger se narodil 6. 5. 1985 v Kanadě, vystudoval digitální fotografii na umělecké škole v Torontu. Kromě youtuberství také vlastní provozovnu na opravy Apple zařízení. Svůj videokanál vytvořil v prosinci 2010 spolu s Jack McCannem, který jeho výstupy filmuje. Unbox Therapy je založena na potěšení z otvírání krabic s nejnovějšími výkřiky techniky.

Arun Maini z Velké Británie je na třetím místě, má 5,71 milionu předplatitelů. Široce chválen za své poctivé technické recenze aniž by protěžoval kteroukoliv značku, může vydělat díky svému Youtube kanálu Mrwhosetheboss - YouTube € 85,725 za měsíc. Narodil se 24. 10. 1995, je indického původu a studuje ekonomiku. Nejprve zamýšlel dělat jen recenze drahých telefonů, ale po vzoru jiných technologických youtuberů své portfolio rozšířil.

Justine Ezarikhas, americká youtuberka, má potenciál vydělávat € 34,399 díky svému  YouTube kanálu iJustine - YouTube. Značná sledovanost - 6,75 milionu uživatelů - je zřejmě výsledkem její podmanivé prezentace a výběru atraktivních kombinací recenzí produktů a návodů na různé technologické software. Justina se narodila 20. 3. 1984 a kromě youtuberství se zabývá  psaním a herectvím, zejména na internetu a v televizi.

Další úspěšné technické youtubery najdete v tabulce níže.

Na desátém místě je Daniel, který má kanál YouTube s názvem ZONEofTECH - YouTube s 1,09 miliony předplatitelů. Je proslulý velmi důkladným a pečlivým přístupem při seznamování s vlastnostmi produktů, které přezkoumává. Jeho YouTube kanál umožňuje vydělat odhadem € 6,945 měsíčně.

Nejvíce výděleční tech influenceři na YouTube

Jméno

YouTube kanál

Počet sledovatelů  (v milionech)

Odhadovaný měsíční příjem  z YouTube

Marques Brownlee

Marques Brownlee

12.8M

€165,481

Lewis Hilsenteger

Unbox Therapy

17.5M

€95,491

Arun Maini

Mrwhosetheboss

5.71M

€85,725

Zack Nelson

JerryRigEverything

6.37M

€64,022

Justine Ezarik

iJustine

6.75M

€34,399

Austin Evans

Austin Evans

4.37M

€32,771

Dave Lee

Dave Lee

3.09M

€24,958

Judner Aura

UrAvgConsumer

3.01M

€11,719

Safwan Ahmedmia

SuperSaf

1.64M

€10,309

Daniel

ZONEofTECH 

1.09M

€6,945

 

Poznámka: Odhadované měsíční údaje o výdělku každého technologického influencera na YouTube byly shromážděny pomocí analytického nástroje Social Blade na konci listopadu 2020 a byly správné v době analýzy. Dnes budou pravděpodobně vyšší. Pro výpočet odhadovaných měsíčních příjmů společnost Social Blade zvažovala řadu proměnných, jako jsou denní zobrazení, kvalita provozu, míra kliknutí a další.

Data shromáždila a analyzovala společnost https://manyspins.com/.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail