Praktické informace

Článků v rubrice: 83

Pomoc internetu při hledání práce

Fotogalerie (2)
Ilustrační foto

Životopis

Při hledání místa je základem kvalitní životopis. Existuje mnoho webových stránek, kde si uživatel může vytvořit perfektně vypadající „cívíčko“, stačí jen vložit údaje. Takže nezoufejte, pokud si nejste jisti formátováním a úpravou textu. I tak můžete mít životopis profesionálně zpracovaný.

LinkedIn

Dalším důležitým přínosem internetu je Networking. Zejména pokud se vaše kariéra ubírá spíše administrativně-kancelářským směrem, rozhodně nevynechejte možnost seznámit se s potenciálními zaměstnavateli a případně i kolegy, kteří vám nejlépe řeknou, jak se ve vyhlédnuté firmě pracuje. Optimální jsou v tomto ohledu sociální sítě, zejména Linkedin.

Online pomocníci

Třetím směrem je samotné hledání práce on-line. Dnes jsou k dispozici nabídky personálních agentur nebo pracovních portálů i vyhledávače pracovních nabídek. Ty sdružují všechny nabídky na jedno místo, kde v nich uživatel jednoduše vyhledává. Některé tipy najdete v Odkazech na horní liště webstránky Třípólu. Vyplatí se také zapátrat, nemá-li vlastní personální stránku s nabídkou volných míst firma, kterou jste si vyhlédli. Příkladem může být www.kdejinde.cz, kde najdete všechno, na co byste se chtěli zeptat ucházíte-li se o práci v energetice, resp. v největší české energetické firmě ČEZ.

Vyhledávače

Pokud jste už někdy po vhodném místě pátrali, asi vás napadlo, že by bylo dobré mít nějaký „porovnávač“, jako je třeba v případě hotelů Trivago. Existuje. Neuvoo.cz je vyhledávač pracovních nabídek neboli pracovní agregátor. Sdružujeme nabídky z personálních agentur, pracovních portálů a také přímo od zaměstnavatelů. Uživatel si může filtrovat podle lokality, oboru nebo jakéhokoliv klíčového slova. Snadno se mu tedy zobrazí i třeba práce na částečný úvazek či pozice pro ZTP. V současné době máme na webu okolo 350 000 nabídek pouze v České republice,“ uvádí Barbora Pangrácová z neuvoo.cz. Neuvoo funguje nejen v ČR, ale také v dalších více než 60 zemích, takže si uživatel může během pár vteřin zobrazit nabídky opravdu z celého světa: z Argentiny Brazílie, Chile, Ekvádoru, Kanady, Kolumbie, Kostariky, Mexika, Panamy, Peru, Portorika, Spojených států amerických, Uruguaye, Venezuely, Belgie, Francie, Irska, Itálie, Lucemburska, Maďarska, Německa, Nizozemska, Norska, Polska, Portugalska, Rakouska, Řecka, Rumunska, Ruska, Španělska, Spojeného království, Švédska, Švýcarska, Ukrajiny, Austrálie, Filipín, Hongkongu, Indie, Indonésie, Japonska, Jižní Koree, Kataru, Kazachstánu, Kuvajtu, Malajsie, Nového Zélandu, Ománu, Saudské Arábie, Singapuru, Spojených arabských emirátů,Tchaj-wanu, Turecka, Vietnamu, Egypta, Jižní Afriky, Maroka nebo Nigérie.

Doporučujeme také portál www.allforjobs.com.

Barbora Pangrácová


 

 

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail