Studenti

Článků v rubrice: 314

Vysokoškolské projekty po desáté

23. 6. 2009 získalo celkem 16 studentů z různých českých vysokých škol ceny v již 10. ročníku soutěže Cena Nadace ČEZ o nejlepší vysokoškolský vědeckotechnický projekt. Kompletní výsledky i s projekty najdete na http://www.cez.cz/cs/vzdelavani/pro-studenty/souteze.html

Fotogalerie (1)
Soutěž Co víš o energetice vyhrálo družstvo brněnské průmyslovky

23 vysokoškolských studentů, kteří postoupili do finále konaného v centrále ČEZ v Praze, obhajovalo před odbornou porotou své práce formou plakátové prezentace.
„Dosavadních deseti ročníků soutěže se zúčastnilo celkem 273 studentů z celé České republiky s velmi kvalitními pracemi. Hlavním cílem tohoto klání je rozvoj tvůrčích schopností vysokoškolských studentů v elektroenergetických oborech a vyhledávání talentovaných studentů pro pracoviště ČEZ,“ uvedla koordinátora tohoto projektu, Marie Dufková, a dodala: „Věříme, že zájem studentů o tuto soutěž nepoleví a že i ve druhém desetiletí její existence uvidíme práce a projekty, které obstojí i v celosvětovém měřítku.“

„Nejlepší studenti získali finanční odměny vázané na jejich celkové umístění v soutěži a na jejich další odborný kvalifikační růst. Věřím že se s mnohými z účastníků v budoucnu budeme moci setkávat na chodbách ČEZ už jako s kolegy,“ uvedla Hana Krbcová, ředitelka útvaru Lidských zdrojů Skupiny ČEZ. Skupina ČEZ aktivně investuje do podpory vzdělávání. Podporuje vysoké, střední, odborné i základní školy a učitele fyziky. Vzdělávací program je k dispozici školám a studentům na: http://www.cez.cz/vzdelavaciprogram

Marie Dufková
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Datová centra v roce 2024

Svět se přizpůsobuje digitální transformaci téměř ve všech aspektech každodenního života. S tím se neustále vyvíjí odvětví datových center, která hrají v digitalizaci klíčovou roli.

Energetická krize a renesance OZE v ČR

Zahájením ruské agrese na Ukrajině v roce 2022 se změnilo mnohé. Jednu z největších změn ale představoval postoj občanů Evropské unie k Rusku jakožto důvěryhodnému dodavateli energetických komodit.

Co bylo před energetickou krizí

Jak už to bývá, při pohledu s určitým odstupem je možné vidět souvislosti minulých událostí lépe než v době, kdy se tyto události odehrávaly.

Modernizace vodních elektráren

Spolehlivější, bezpečnější, ekologičtější, efektivnější, úspornější a připravené na další desetiletí provozu.

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail