Studenti

Článků v rubrice: 314

Talnet otevírá on-line kurzy pro mladé zájemce o přírodní vědy

Online kurzy a další aktivity, při kterých se mohou účastníci setkávat s experty v oborech přírodních věd a techniky i s podobně zaměřenými vrstevníky, pro nadcházející školní rok otevírá projekt Talnet Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV). Neváhejte se přihlašovat, on-line kurzy začínají v polovině října 2015 a trvají do května 2016. Díky přihlášení do T-kurzu se mohou Talneťáci účastnit i prezenčních soustředění, T-exkurzí na zajímavá pracoviště nebo do terénu a dalších aktivit podporujících odborný a osobnostní rozvoj. Úplnou nabídku T-kurzů najdete na stránce http://www.talnet.cz/t-kurzy. Přihlášku naleznete na http://www.talnet.cz/prihlaseni.

Fotogalerie (2)
Ilustrační foto

Takzvané T-kurzy probíhají ve školním roce ve dvou pololetních blocích pod vedením instruktora a zakončuje je projekt – seminární práce. V každém výukovém bloku studenti absolvují šest lekcí. Vyvrcholením jsou pak obhajoby seminárních prací před všemi spolužáky v kurzu. Na konci čeká na studenty osvědčení o absolvování.

„Kurzy se z převážné části uskutečňují online a k jejich účasti stačí počítač s přístupem na Internet. Studenti se ale často chtějí vidět i tváří v tvář, proto program Talnet organizuje svá pravidelná soustředění,“ upřesňuje vedoucí projektu RNDr. Stanislav Zelenda a dodává, že v průběhu roku se mohou účastníci společně s instruktory setkávat také na exkurzích na odborná pracoviště.

Studium obvykle zabere 2–3 hodiny týdně. Kladem online kurzů je libovolné rozložení studijního času, účastník si studium rozvrhne podle svých časových možností. Může studovat kdykoli a odkudkoli, kde je připojení na internet.

„Na akce od Talnetu vždy ráda vzpomínám, potkala jsem tu zajímavé lidi a dozvěděla jsem se spoustu nových věcí,“ říká absolventka loňského kurzu Lenka M. „Ráda se letos zase přihlásím.“

Poznej sám sebe

Mezi letošní novinky T-kurzů, jejichž zápisy právě probíhají, patří kurz Poznej sám sebe. Zájemci v něm mohou objevit své silné stránky, které by jim pomohly lépe využít svůj potenciál, efektivní myšlenkové pochody a kvalitnější učební techniky. Další kurzy jsou z oborů biologie, ekotoxikologie, entomologie, chemie, materiály a krystaly, atmosféra a oceány, astronomie a modelování, geografie, matematika, pomocné vědy historické, antropologie atd.

Termíny přihlášek jen do konce září

Přihlásit ke kurzům akademického roku 2014/2015 se zájemci mohou do konce září 2015 zde. Nedílnou součástí přihlášky je i doporučení studenta, které dokládá jeho zájem a předpoklady. Doporučení mohou dát studentovi pedagogové i rodiče. Do každého kurzu pak vyberou pracovníci Talnetu 20 studentů. První studijní blok startuje 1. října 2015.

Další informace

Podrobný seznam kurzů, jejich anotace a seznam lektorů je k dispozici na webových stránkách projektu Talnet na adrese www.talnet.cz. Jak to vypadá v kurzu se můžete podívat zde.

O Talnetu

Talnet je vzdělávací projekt pro nadanou mládež, (zpravidla ve věku 13-19 let) se zájmem o přírodní a technické vědy i pro jejich učitele z celé České republiky. Cílem projektu je identifikace nadaných žáků (včetně těch skrytě nadaných) a rozšíření nabídky vzdělávání v přírodních a technických vědách bez ohledu na čas a prostor. Talnet spolupracuje s oborovými specialisty, učiteli, rodiči a psychology s různými fakultami Univerzity Karlovy i s dalšími vysokými školami. Projekt funguje nepřetržitě od roku 2003. V současnosti jej realizuje Talentcentrum Národního institutu pro další vzdělávání.

 

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Modernizace vodních elektráren

Spolehlivější, bezpečnější, ekologičtější, efektivnější, úspornější a připravené na další desetiletí provozu.

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail