Studenti

Článků v rubrice: 314

Talnet otevírá nabídku T-kurzů a T-exkurzí

Pro zvídavé, pro nadané či jen pro všechny žáky a studenty se zájmem o různé vědecké obory připravil program Talnet, novou nabídku T-kurzů, které proběhnou online od poloviny října do konce května školního roku 2020 - 2021. Zřizovatelem projektu Talnet, který funguje nepřetržitě od roku 2003, je Národní pedagogický institut.

Fotogalerie (1)
Ilustrační obrázek (zdroj Talnet)

Zájemci si mohou vybrat z oborů chemie, fyzika a astronomie, biologie, programování a elektrotechnika, matematika a připraveny jsou i dva historické kurzy, úvod do filosofie, kurzy osobního rozvoje, vývoj vlastní hry a další. Mezi letošní novinky patří kurzy o radioaktivitě nebo o rostlinných hormonech. 

Úplnou nabídku T-kurzů včetně přihlášky najdete zde

Pro ty, kdo se z nějakého důvodu nemohou či nechtějí věnovat systematickému online studiu, či si chtějí spolu s experty vyzkoušet něco prakticky, jsou připraveny T-exkurze (odborné exkurze s online přípravou a závěrem). Letos se podíváme například největším dalekohledem v ČR na exoplanety, posvítíme si neinvazivním způsobem do útrob zvířat, nebo vypreparujeme z rostlin užitečné látky. 

Nabídka T-exkurzí včetně přihlášky je zde

Aktivity jsou vhodné pro žáky a studenty ve věku 12 – 19 let. V případě omezení proběhnou i T-exkurze kompletně online. 

O Talnetu 

  • Talnet je projekt pro zvídavou a nadanou mládež se zájmem o přírodní a technické vědy i pro jejich učitele z celé České republiky. Doporučený věk studentů je od 12 do 19 účast mladších dětí je možná po konzultaci.
  • Talnet nabízí vzdělávací, badatelské a komunikační aktivity z různých oborů fyziky, matematiky, chemie, biologie, geografie a technických disciplín šité na míru zvídavým. Talnet přispívá k zahájení úspěšné studijní a profesní kariéry.
  • Talnet pomáhá pedagogům v péči o nadané studenty, informuje o aktivitách pro nadané i mimo Talnet, nabízí seminář pro učitele.
  • Talnet poskytuje prostor pro komunikaci, diskuzi a řešení problémů vědeckých i jiných s podobně zaměřenými studenty, umožňuje kontakt s experty v oboru a vytváří tak podmínky pro další rozvoj nadání účastníků.
(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail