Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Když se umění spojí s vědou

Pro studenty z celého světa se letos koná již třetí ročník mezinárodní soutěže vědecké fotografie, které se tradičně účastní i studenti z České republiky. Organizuje ji organizace MILSET Europe, která sdružuje organizace z celého světa jako je AMAVET, organizace pořádající Inovating minds apod.

Fotografie jsou vždy plné nápadů a až neskutečně krásné. Je zvláštní, jak se liší vnímání studentů vědy a techniky z různých států světa a vystihují, co autory pojí. Studenti se snaží fotografií dát najevo, co pro ně věda znamená. S tímto nelehkým úkolem bojují statečně a dosahují obrovských výsledků.

Po vyhodnocení soutěžních příspěvků nabídneme čtenářům 3pólu několik vítězných fotografií letošního ročníku.

Soutěže se můžete zúčastnit i vy! Uzávěrka je 1. června 2009.

Bližší informace o soutěži na: http://spc.milset.org/cz/index.html



MILSET Evropa je evropská nestátní, nezisková a politicky nezávislá mládežnická organizace vytvořená členy MILSET (International Movement for Leisure Activities in Science & Technology). Tato organizace pracuje na poli mimoškolního vzdělávání a je zaměřena na organizaci vědecko – technických programů pro mladé lidi. MILSET byl založený v Quebecku v době konání prvního ESI (Expo – Sciences International).

MILSET Evropa byl založen jako evropská pobočka MILSET s mládežnickými organizacemi z 12 zemí (Česká Republika, Slovensko, Francie, Bulharsko, Španělsko, Belgie, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Rusko, Malta a Dánsko), 12. července 2004 v době konání Expo Science Europe v Drážďanech.

Cíle

  • Podporovat vývoj vědeckých a technických vzdělávacích aktivit pro děti a mládež v Evropě
  • Podporovat evropskou a mezinárodní spolupráci mezi regionálními organizacemi pravidelným pořádáním výměnných pobytů mladých lidí mezi členskými organizacemi MILSET
  • Podporovat myšlenku sjednocení Evropy
  • Pomoci členským organizacím prostřednictvím mezinárodních seminářů a konferencí
  • Organizovat vědecké výstavy na evropské a mezinárodní úrovni, v jejichž průběhu se mladí lidé setkají a mohou prezentovat projekty, které jsou odrazem jejich tvořivosti ve vědě a technice, především na Expo Science Europe

 



Z pravidel soutěže
Fotografové účastnící se této soutěže musí být mladší 25 let. Účastníci mladší 18 let se mohou účastnit pouze se souhlasem svých zákonných zástupců

Kategorie

  • Vědecký fenomén


Formát

  • Černobílá nebo barevná fotografie
  • Minimální rozlišení: 1600*1200 pixelů
  • Maximální velikost souboru: 4 Mb
  • formáty souboru: png, jpeg, pdf, psd, eps, ps, pcd
  • Neupravované fotografie
  • S názvem a popisem maximálně 200 slov


Fotografie jsou majetkem autora. Autor dává MILSET Evropa, jeho členům a partnerům právo volně používat fotografie na neziskovou propagaci s garancí, že fotografie bude náležitě ohodnocena. Autor fotografie musí mít od osob zobrazených na fotografii povolení pro publikování dané fotografie. Všechna fota musí být originály a patřit osobě, která se do soutěže přihlásila.

Hodnocení probíhá pod vedením členů výkonného výboru MILSET Evropa s podporou profesionálních fotografů. Nejlepší fotografie budou vystaveny v době konání přehlídky projektů a aktivit organizovaných MILSET Evropa, nebo jeho členy v celé Evropě.

Uzávěrka letošního ročníku je 1. června. Pro účast stačí podívat se na:
http://spc.milset.org/cz/contest.html

Denisa Kalužová
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail