Bez zařazení

Článků v rubrice: 413

Když se umění spojí s vědou

Pro studenty z celého světa se letos koná již třetí ročník mezinárodní soutěže vědecké fotografie, které se tradičně účastní i studenti z České republiky. Organizuje ji organizace MILSET Europe, která sdružuje organizace z celého světa jako je AMAVET, organizace pořádající Inovating minds apod.

Fotografie jsou vždy plné nápadů a až neskutečně krásné. Je zvláštní, jak se liší vnímání studentů vědy a techniky z různých států světa a vystihují, co autory pojí. Studenti se snaží fotografií dát najevo, co pro ně věda znamená. S tímto nelehkým úkolem bojují statečně a dosahují obrovských výsledků.

Po vyhodnocení soutěžních příspěvků nabídneme čtenářům 3pólu několik vítězných fotografií letošního ročníku.

Soutěže se můžete zúčastnit i vy! Uzávěrka je 1. června 2009.

Bližší informace o soutěži na: http://spc.milset.org/cz/index.html



MILSET Evropa je evropská nestátní, nezisková a politicky nezávislá mládežnická organizace vytvořená členy MILSET (International Movement for Leisure Activities in Science & Technology). Tato organizace pracuje na poli mimoškolního vzdělávání a je zaměřena na organizaci vědecko – technických programů pro mladé lidi. MILSET byl založený v Quebecku v době konání prvního ESI (Expo – Sciences International).

MILSET Evropa byl založen jako evropská pobočka MILSET s mládežnickými organizacemi z 12 zemí (Česká Republika, Slovensko, Francie, Bulharsko, Španělsko, Belgie, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Rusko, Malta a Dánsko), 12. července 2004 v době konání Expo Science Europe v Drážďanech.

Cíle

  • Podporovat vývoj vědeckých a technických vzdělávacích aktivit pro děti a mládež v Evropě
  • Podporovat evropskou a mezinárodní spolupráci mezi regionálními organizacemi pravidelným pořádáním výměnných pobytů mladých lidí mezi členskými organizacemi MILSET
  • Podporovat myšlenku sjednocení Evropy
  • Pomoci členským organizacím prostřednictvím mezinárodních seminářů a konferencí
  • Organizovat vědecké výstavy na evropské a mezinárodní úrovni, v jejichž průběhu se mladí lidé setkají a mohou prezentovat projekty, které jsou odrazem jejich tvořivosti ve vědě a technice, především na Expo Science Europe

 



Z pravidel soutěže
Fotografové účastnící se této soutěže musí být mladší 25 let. Účastníci mladší 18 let se mohou účastnit pouze se souhlasem svých zákonných zástupců

Kategorie

  • Vědecký fenomén


Formát

  • Černobílá nebo barevná fotografie
  • Minimální rozlišení: 1600*1200 pixelů
  • Maximální velikost souboru: 4 Mb
  • formáty souboru: png, jpeg, pdf, psd, eps, ps, pcd
  • Neupravované fotografie
  • S názvem a popisem maximálně 200 slov


Fotografie jsou majetkem autora. Autor dává MILSET Evropa, jeho členům a partnerům právo volně používat fotografie na neziskovou propagaci s garancí, že fotografie bude náležitě ohodnocena. Autor fotografie musí mít od osob zobrazených na fotografii povolení pro publikování dané fotografie. Všechna fota musí být originály a patřit osobě, která se do soutěže přihlásila.

Hodnocení probíhá pod vedením členů výkonného výboru MILSET Evropa s podporou profesionálních fotografů. Nejlepší fotografie budou vystaveny v době konání přehlídky projektů a aktivit organizovaných MILSET Evropa, nebo jeho členy v celé Evropě.

Uzávěrka letošního ročníku je 1. června. Pro účast stačí podívat se na:
http://spc.milset.org/cz/contest.html

Denisa Kalužová
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail