Počítače a internet

Článků v rubrice: 105

Energie, technika, Fyzika (2)

Nedávno se na webu objevila nová verze stránky firmy ČEZ http://www.cez.cz, kterou jste si už jistě důkladně prohlédli.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Na českém webu nepřehlédněte ani stránku „Elektrotechnika pro každý den“ s výstižnou adresou http://www.elektrika.cz. Najdete na ní kromě různých zpráv, komentářů a článků o historii elektrotechniky také „Hrobař varuje“ (o nebezpečí úrazu elektrickým proudem), „Kuriozity“ (neobvyklé příhody s elektřinou) nebo „Rubriky fachmana“ (o elektrotechnické teorii a praxi).
Výborný materiál jak pro učitele (aktualizace), tak i pro přípravu studentských a žákovských referátů představuje stránka nazvaná „Brána do světa elektrotechniky“. Najdete ji na adrese http://petr.lanskrounsko.cz/electro Krátké a hutné články s ilustracemi jsou uspořádány do sekcí Elektronika, Elektrotechnika, Bezpečnost (první pomoc), Elektrotechnická měření, Informatika a výpočetní technika, Laboratorní cvičení (podrobné návody na elektrická měření).
A na závěr ještě dvě šikovné stránky v angličtině. Stránka www.keveney.com obsahuje asi dvě desítky názorných animací činnosti tepelných motorů od klasického parního stroje přes zážehové motory až k několika typům proudových motorů. Pro vášnivé letecké modeláře je na stránce navíc i odkaz na on-line kalkulátor pro výpočet parametrů letecké vrtule. Stránka amerického Franklinova institutu (http://www.fi.edu) je rozdělena do sekcí „Learn“, „Visit“ a „Explore“. Nejzajímavější je část první, kde si můžete vybrat některé z témat v odkazech Online Exhibit. Nabízí se např. mozaika různých fyzikálních drobností (Pieces of Science), pojednání o začátcích letectví (Flight), o Franklinovi, lidském srdci či mozku.

JaK
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Elektrické letadlo a elektrická létající loď

Elysian E9X je devadesátimístné letadlo, které může během jednoho dne urazit až 1 000 km. Je založeno na výzkumu, který tvrdí, že naše předchozí předpoklady o bateriových elektrických letadlech byly mylné.

Poptávka po specialistech na umělou inteligenci

Rostoucí poptávka po automatizaci a optimalizaci napříč průmyslovými odvětvími, nárůst využívání umělé inteligence v aplikacích pro spotřebitele a rostoucí investice do ...

Jubilejní 30. ročník mezinárodního elektrotechnického veletrhu AMPER 2024

Veletrh AMPER (letos s podtitulem SMARTAND CONNECTED WORLD) se v České republice a na Slovensku díky pravidelné účasti firem na nejvyšší úrovni etabloval jako nejvýznamnější ...

Největší česká baterie je ve Vítkovicích

Akumulátor o výkonu 10 MW (o 30 % větším než má současná největší baterie v ČR) zahájil ostrý provoz 1. února 2024.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail