Bez zařazení

Článků v rubrice: 413

Beatsteaks! Beatsteaks!

V počátcích Třípólu (tehdy Třetího pólu) jsme pro zpestření (nejen vědou a technikou živ je člověk) dávali i články o hudbě a filmech. Proč nezkusit starý zvyk oprášit? Přinášíme krátkou reportáž z nedávného koncertu skupiny Beatsteaks v Praze.

Fotogalerie (5)
Atmosféra koncertu (Foto autorka)

„Přijeli na ně tři autobusy plný němců! Já je viděl! V kotli nevydržíme dýl jak dvě minuty…“ Říká již několika koncerty zocelený fotograf stojící vedle mě a pro jistotu ještě pevněji svírá foťák. Jeho slova neslibují pro naši techniku nic hezkého a ďábelské výrazy plné nadšení ve tvářích okolo stojících germánů mi teď přijdou ještě zfanatizovanější, než před chvílí. Začínám si říkat, že nechávat pro tentokrát boty s okovanou špičkou doma, nebylo zas až tak prozíravé.

Ostré lokty, ukázat s úsměvem zuby, významně třímat fotoaparát, přečkat bez úhony předkapelu Schmutzki, dvacet minut vydržet na dobrých pozicích v davu, připravit se a zapřít nohy. Beatsteaks! Beatsteaks! Sotva se berlínská partička objevila na pódiu a hrábla do strun, nastalo peklo, za které by se nemusela stydět žádná dobrá demonstrace rozháněná slzným plynem. Ale bylo to skvělé peklo, protože kolikrát se vám poštěstí zaskákat si v davu rozvášněných fanoušků létajících vzduchem se zrcadlovkou v ruce. Když je nemůžete zastavit, musíte skákat s nimi a užít si to. A užívat si Beatsteaks a jejich punkovo-rockové kousky rozhodně není problém. Jak vypadaly chvilky, kdy se dalo něco v tom všem skákání zachytit, si prohlédněte v galerii.

Více fotek zde: http://cz.opinionspost.com/beatsteaks-beatsteaks/#sthash.ouAGtB7Z.dpuf

Helena Dufková
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail