Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Centrum pro testování technologie samořiditelných vozidel

Jaguar Land Rover plánuje spolupracovat s nejrenomovanějšími světovými softwarovými a telekomunikačními společnostmi a firmami zabývajícími se mobilitou na vytvoření tzv. smart city hub. Toto centrum umožní reálné testování technologií v prostředí, kde samořiditelná vozidla sdílejí ulice s automobily, chodci a cyklisty.

Fotogalerie (1)
Schéma areálu „Smart City Hub“ (zdroj Jaguar Land Rover)

Testování v reálných podmínkách umožní spolupráce s centrem Future Mobility Campus Ireland (FMCI), které poskytne prostor pro výzkum autonomních připojených elektrických sdílených vozidel. Testovací prostředí zahrnuje 12 km silnic kombinovaných s inteligentními křižovatkami a propojenými parkovišti. Pro zkoušky v testovacím prostředí inženýři využijí Jaguar I-PACE, první prémiové plně elektrické SUV na světě.

Areál Future Mobility Campus Ireland (FMCI) 

Testovací prostředí zahrnující 12 km veřejných komunikací poskytne zázemí a odborné znalosti. Využívat se budou cenná data ze senzorů, simulace různých silničních prostředí a různé dopravní scénáře. Poskytnuté testovací prostory umožní automobilce Jaguar Land Rover udělat významný pokrok ve výzkumu v oblasti autonomních vozidel. Celý areál bude vybaven senzory, vysoce přesnými lokalizačními systémy, centrem pro správu dat, řídicím centrem a prototypy autonomních vozidel. Obsahovat bude inteligentní křižovatky, připojené silnice, autonomní parkování a místa pro dobíjení elektromobilů. Zároveň bude propojen se 450 km dlouhým úsekem blízké dálnice a s řízeným letovým koridorem pro bezpilotní letadla z letiště Shannon (poblíž ústí řeky Shannon) v Irsku. 

FMCI poskytne společnosti Jaguar Land Rover klíčové výzkumné pracoviště jako nadstavbu stávajícího zařízení – softwarového centra v Shannon. „Partnerství se společností FMCI nám poskytuje zázemí pro testování naší vznikající autonomní technologie na strategickém místě. Spolupráce se špičkovými softwarovými společnostmi nám umožní efektivněji vyvíjet naše budoucí systémy,“ řekl John Cormican, generální manažer pro Shannon Ireland Jaguar Land Rover. „Smart city zóna poskytuje prvotřídní vybavení a umožňuje spolupráci na vývoji moderních technologií od autonomních vozidel po související infrastrukturu. Nejcennější je možnost testování elektromobilu v reálných podmínkách,“ dodal Russell Vickers, CEO FMCI. 

Jaguar Land Rover bude při výzkumu a vývoji spolupracovat s řadou dalších světových technologických společností, včetně Cisco, Seagate, Renovo, RedHat, Valeo a Mergon. 

Více informací naleznete na www.media.jaguarlandrover.com a na Home - Future Mobility Campus Ireland (futuremobilityireland.ie)

 

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail