Bez zařazení

Článků v rubrice: 413

Dopravně-inženýrský software TrafficFlow

Během XXVII. Světového kongresu silničního hospodářství, ( 2. - 6. října), společnosti VDT Technology a CertiCon představily nový software s názvem TrafficFlow. VDT Technology je průkopníkem v oblasti inovativních produktů pro dopravní inženýrství, včetně nástrojů pro digitální replikaci dopravy, modelování dopravních sítí, vizualizaci dopravních dat, a zavádění moderních telematických systémů pro řízení dopravy, s důrazem na řídicí a dohledový systém. Software TrafficFlow je propojen s videoanalytickými nástroji a využívá prvky umělé inteligence. TrafficFlow přináší zásadní inovace v oblasti dopravního průzkumu, analýzy křižovatek a dalších dopravně inženýrských úkolů. Díky kombinaci videoanalýzy, umělé inteligence a hlubokého učení (DLPU) poskytuje nejen precizní výsledky, ale také výrazně zjednodušuje a urychluje celý proces řízení dopravy.

Fotogalerie (1)
Ilustrační obrázek (zdroj Pixabay)

Aplikace TrafficFlow umožňuje uživatelům intuitivně vytvářet vlastní přesné dopravní modely přizpůsobené jejich potřebám. Data, extrahovaná v reálném čase, se následně prezentují na přehledném dashboardu s interaktivními widgety. Data se zpracovávají z otevřených zdrojů a lze je snadno sdílet s externími systémy pomocí otevřené IoT platformy Insights Hub-MindSphere, kterou poskytuje Siemens. Insights Hub-MindSphere představuje otevřený operační systém a cloudové řešení pro internet věcí (IoT), které umožňuje transformaci velkého množství dat generovaných jednotlivými zařízeními na tzv. „chytrá data“.

Klíčovým prvkem aplikace je její schopnost pracovat v reálném čase s minimální latencí, což zahrnuje zpracování otevřených dat a jejich předávání nadřazeným řídicím systémům.To přispívá k rozvoji a vytváření dopravních modelů pro města a kraje na bázi platformy Insights Hub-MindSphere. Odezva na události v obraze trvá desítky milisekund, což umožňuje rychlou reakci na aktuální situace. TrafficFlow také nabízí integraci s platformami chytrých měst a podporuje širokou škálu modulů IoT - internetu věcí.

Jak to dělá

TrafficFlow využívá špičkové technologie zpracování obrazu, včetně výkonného algoritmu pro analýzu trajektorií, rozpoznávání dopravních prostředků, barev a registračních značek. Aplikace dokáže kategorizovat vozidla, sledovat rychlost a směr pohybujících se vozidel, monitorovat intenzitu dopravních proudů, obsazenost konkrétních lokalit, detekovat dopravní kolony, přítomnost vozidel v zakázaných zónách a na místech zákazu stání a identifikovat vozidla jedoucí v protisměru. Tato kombinace funkcí dramaticky snižuje náklady na pořízení, provoz a integraci aplikace v oblasti chytrého parkování, dopravního řízení, osobního monitorování a zabezpečení.

Budoucnost dopravního inženýrství spočívá v inteligentních datech. Aplikace TrafficFlow představuje průlomový krok směrem k modernímu a efektivnímu řízení dopravy díky využití videoanalýzy a umělé inteligence,“ uvedl Lubomír Šembera, ředitel divize Telematika ve společnosti VDT Technology.

Spolupráce s VDT Technology na vývoji této aplikace nás velmi těší, protože posouvá hranice dopravního inženýrství. Společně přinášíme inovativní řešení, které využívá sílu videoanalýzy a umělé inteligence pro efektivní a moderní řízení dopravy,“ uvedl Vladimír Mařík, ředitel divize Business Solutions ve společnosti Certicon. 

Více zde: www.vdttechnology.com, www.certicon.cz

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail