Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Dopravně-inženýrský software TrafficFlow

Během XXVII. Světového kongresu silničního hospodářství, ( 2. - 6. října), společnosti VDT Technology a CertiCon představily nový software s názvem TrafficFlow. VDT Technology je průkopníkem v oblasti inovativních produktů pro dopravní inženýrství, včetně nástrojů pro digitální replikaci dopravy, modelování dopravních sítí, vizualizaci dopravních dat, a zavádění moderních telematických systémů pro řízení dopravy, s důrazem na řídicí a dohledový systém. Software TrafficFlow je propojen s videoanalytickými nástroji a využívá prvky umělé inteligence. TrafficFlow přináší zásadní inovace v oblasti dopravního průzkumu, analýzy křižovatek a dalších dopravně inženýrských úkolů. Díky kombinaci videoanalýzy, umělé inteligence a hlubokého učení (DLPU) poskytuje nejen precizní výsledky, ale také výrazně zjednodušuje a urychluje celý proces řízení dopravy.

Fotogalerie (1)
Ilustrační obrázek (zdroj Pixabay)

Aplikace TrafficFlow umožňuje uživatelům intuitivně vytvářet vlastní přesné dopravní modely přizpůsobené jejich potřebám. Data, extrahovaná v reálném čase, se následně prezentují na přehledném dashboardu s interaktivními widgety. Data se zpracovávají z otevřených zdrojů a lze je snadno sdílet s externími systémy pomocí otevřené IoT platformy Insights Hub-MindSphere, kterou poskytuje Siemens. Insights Hub-MindSphere představuje otevřený operační systém a cloudové řešení pro internet věcí (IoT), které umožňuje transformaci velkého množství dat generovaných jednotlivými zařízeními na tzv. „chytrá data“.

Klíčovým prvkem aplikace je její schopnost pracovat v reálném čase s minimální latencí, což zahrnuje zpracování otevřených dat a jejich předávání nadřazeným řídicím systémům.To přispívá k rozvoji a vytváření dopravních modelů pro města a kraje na bázi platformy Insights Hub-MindSphere. Odezva na události v obraze trvá desítky milisekund, což umožňuje rychlou reakci na aktuální situace. TrafficFlow také nabízí integraci s platformami chytrých měst a podporuje širokou škálu modulů IoT - internetu věcí.

Jak to dělá

TrafficFlow využívá špičkové technologie zpracování obrazu, včetně výkonného algoritmu pro analýzu trajektorií, rozpoznávání dopravních prostředků, barev a registračních značek. Aplikace dokáže kategorizovat vozidla, sledovat rychlost a směr pohybujících se vozidel, monitorovat intenzitu dopravních proudů, obsazenost konkrétních lokalit, detekovat dopravní kolony, přítomnost vozidel v zakázaných zónách a na místech zákazu stání a identifikovat vozidla jedoucí v protisměru. Tato kombinace funkcí dramaticky snižuje náklady na pořízení, provoz a integraci aplikace v oblasti chytrého parkování, dopravního řízení, osobního monitorování a zabezpečení.

Budoucnost dopravního inženýrství spočívá v inteligentních datech. Aplikace TrafficFlow představuje průlomový krok směrem k modernímu a efektivnímu řízení dopravy díky využití videoanalýzy a umělé inteligence,“ uvedl Lubomír Šembera, ředitel divize Telematika ve společnosti VDT Technology.

Spolupráce s VDT Technology na vývoji této aplikace nás velmi těší, protože posouvá hranice dopravního inženýrství. Společně přinášíme inovativní řešení, které využívá sílu videoanalýzy a umělé inteligence pro efektivní a moderní řízení dopravy,“ uvedl Vladimír Mařík, ředitel divize Business Solutions ve společnosti Certicon. 

Více zde: www.vdttechnology.com, www.certicon.cz

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Modernizace vodních elektráren

Spolehlivější, bezpečnější, ekologičtější, efektivnější, úspornější a připravené na další desetiletí provozu.

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail