Obnovitelné zdroje

Článků v rubrice: 215

Solární konference letos online

Pátý ročník Solární konference na téma Solární energie a akumulace v ČR se letos uskuteční online už 25. května. Hlavními body budou novela zákona o podporovaných zdrojích energie, energetický zákon, kontroly přiměřenosti podpory a start Modernizačního fondu. Mezi řečníky se objeví i ministři Karel Havlíček a Richard Brabec, klíčové osobnosti české energetiky i odborníci z praxe. Pořadatelem konference je Solární asociace.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Letošní ročník Solární konference se zaměří na nejaktuálnější témata, která hýbou solárním odvětvím v České republice. Hlavními body programu budou diskuze nad novelou zákona o podporovaných zdrojích energie (ZPOZE), novelou energetického zákona, kontrolami přiměřenosti podpory a startu Modernizačního fondu. Konference se dotkne i trendových témat, jako jsou agrivoltaika, plovoucí elektrárny, nebo zelený plyn. 

Novela zákona o POZE tématem číslo jedna 

Rok 2021 je klíčovým rokem pro solární energii v Česku. Právě letos v lednu se spustil Modernizační fond a do druhého čtení v Poslanecké sněmovně ČR zamířila novela zákona o podporovaných zdrojích energie. O tématu bude diskutovat ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček, jehož resort novelu inicioval, dále ministr životního prostředí Richard Brabec nebo předseda Rady Energetického regulačního úřadu Stanislav Trávníček. 

Solární konference celkově nabídne čtyři tematické bloky, ve kterých se řečníci blíže dotknou kontrol překompenzace u solárních elektráren, podílu solární energetiky v nově připravovaném klimaticko-energetickém plánu, nebo toho, jak úspěšné jsou dotační programy pro fotovoltaické elektrárny a akumulaci. 

Odborníci z veřejné i soukromé sféry 

Se svými příspěvky vystoupí odborníci a přednášející z řad evropských institucí, politické reprezentace, ministerstev i odborníků z korporátní sféry a praxe. Na konferenci mimo výše zmíněné vystoupí také náměstek Sekce energetiky MPO ČR René Neděla, předseda představenstva ČEPS Martin Durčák, výkonná ředitelka Českého plynárenského svazu Lenka Kovačovská, Daniel Beneš, první viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR nebo Chief Executive Officer ČEZ Obnovitelné zdroje Jan Kalina. Konferenci bude moderovat Jan Fousek a Jan Krčmář ze Solární asociace, a Martin Sedlák ze Svazu moderní energetiky. 

Letošní ročník konference se vzhledem k současných vládním nařízením pořádá online. Registrace a platba vložného je možná na tomto odkazu. Událost každoročně pořádá Solární asociace.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail