Praktické informace

Článků v rubrice: 83

Plynové krby

Jste romantické povahy a zachtělo se vám doma krbu s živým ohněm? Tak to musíte bourat a zdít, přestavovat komín, chystat sklep na dřevo, hledat dodavatele nebo si pořídit motorovou pilu a vyrazit do lesa, pořídit nářadí na vymetání popela... Nechce se vám? Vaši lenost by mohl vyřešit plynový krb. Nedávno jsme v Třípólu psali o Karlu Macháčkovi, zakladateli firmy Karma, vyrábějící plynové spotřebiče (http://www.3pol.cz/cz/rubriky/biografie/1807-karma-karla-machacka). Je potěšující, že jeho pokračovatelé přicházejí s moderním sortimentem a Karma jako první na českém trhu nabízí volně stojící plynová krbová kamna s uzavřenou spalovací komorou, kdy spaliny odvádí odtahový systém ve zdi a rovněž vzduch pro hoření se nasává z venkovního prostředí.

Fotogalerie (3)
Moderní interiér si žádá moderní design. Plynový krb si můžete pořídit v antracitové barvě nebo se žulovým obložením v olivové či krémové barvě, podložka nemusí být plechová, ale třeba skleněná... (Foto Karma)

Volně stojící krbová kamna

Volně stojící plynová krbová kamna Absolute, Intelligence, Decore, Sense a nově také Art mají výkon 5 kW a jsou vhodné do prostor o velikosti až 100 m³. Jsou ideální pro vytápění rodinných obydlí, bytů v domech či podkrovních bytů, rekreačních objektů, obchodů i kanceláří. Spalovací komora obsahuje keramické prvky imitující dřevěná polena a umožňuje tak pohled na planoucí oheň. Na rozdíl od klasických krbů na pevné palivo lze u plynových krbů nastavit požadovanou teplotu v místnosti, kterou plynový krb automaticky udržuje. Palivem může být zemní plyn nebo propan-butan.

Vestavné krby

Plynové vestavné krby (krbové vložky) řady Exclusive mají nasávání vzduchu z místnosti a odtah spalin vyvedený do vyvložkovaného komína. Při výkonu téměř 9 kW lze s nimi luxusně vytápět prostory o velikosti až 180 m³. Všechny mají ventilátor, který se automaticky uvádí do činnosti v závislosti na teplotě pláště krbu. Tím se ve vytápěném prostoru dosáhne maximální tepelné pohody. Krb si automaticky udržuje přednastavenou požadovanou teplotu v místnosti, pro maximální pohodlí ho můžete obsluhovat dálkovým ovládáním.

Hlavní výhody plynových krbů

  • Oproti klasickým krbům je možné nastavit požadovanou teplotu v místnosti, kterou plynový krb automaticky udržuje bez nutnosti další obsluhy.
  • Při topení plynovými krby se nemusí přikládat. Navíc odpadá starost s přípravou a skladováním paliva a obava jak a kam s popelem.
  • Výrazně snížíte prašnost v domě či bytě.
  • Instalace krbů je vhodná pro všechny interiéry. Takovými místy mohou být například vstupní haly firem nebo hotelů, kanceláře, hotelové pokoje, ale hlavně rodinné domy, byty, rekreační objekty, podkrovní vestavby bytů.
  • Přestože je palivem plyn (zemní plyn nebo propan-butan), tak zážitek z planoucího ohně je srovnatelný jako u krbů na dřevo. Plynový plamen prohořívá mezi keramickými prvky a iluze dřevěného ohniště je dokonalá.
  • Krby jsou maximálně bezpečné. Ve své výbavě mají bezpečnostní prvky, které při nepřirozeném tahu spalin, nebo provozní chybě automaticky uzavřou přívod plynu.
  • Odolávají teplotám pod bodem mrazu bez vlivu na jejich funkčnost. Tuto výhodu určitě ocení majitelé rekreačních objektů bez celoročního provozu.
  • A hlavně – přijdete ke krbu a jednoduchým způsobem bez velkých příprav ihned topíte.

Další informace a podrobnosti o moderních plynových krbech (a nejen o nich) najdete na www.karma-as.cz

INZERCE

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail