Studenti

Článků v rubrice: 315

Všechno, co potřebujete vědět ke zkoušce z fyziky

V roce 2001 vydalo brněnské nakladatelství VUTIUM ve spolupráci s nakladatelstvím Prometheus jedinečnou pětidílnou knihu „Fyzika“. Zájem byl obrovský a tak nyní přichází na trh dotisk.

Fotogalerie (2)
Ilustrační foto

Je to překlad učebnice Davida Hallidaye a Roberta Resnicka Physics for Students od vydavatelství Science and Engineering.
S úpravami, které odrážejí vývoj fyziky a její výuky, je opakovaně vydávána a stala se nejužívanější učebnicí nejen v USA, ale i v jiných zemích. Je to nejspíše přiměřeností výkladu, tak důležitou na začátku studia, a množstvím vskutku dobrých příkladů. Názorný výklad, který vychází z konkrétních situací a problémů, není přetěžován matematikou, a je posilován řešenými příklady a kontrolními otázkami vhodně zařazovanými do textu. Student se připravuje k řešení příkladů i složitějších problémů na konci kapitol tak, aby vycházel z fyzikální představy a nikoli z formálního užití vzorců.
Učebnice pokrývá celý kurz obecné fyziky, klasické i moderní, na vysoké škole. Je zvláště vhodná pro inženýrské a přírodovědné obory, bude ji však rozumět i středoškolský student zajímající se o fyziku. K maturitě z fyziky se musí stát neopominutelnou pomůckou.
Knihu tvoří komplet 5 brožovaných svazků, formát 21 x 26 cm, rozsah 1254 stran. Překvapí vás neobvyklé a kvalitní ilustrační fotografie a nadchnou jednoduché a názorné nákresy podporující fyzikální výklad.
Studenti VUT v Brně mohou zakoupit učebnici za 1000 Kč, a to pouze v prodejně studijní literatury, studenti ostatních škol mohou učebnici objednat v nakladatelství Vutium se slevou 20 % – za 1200 Kč. Objednávky: e-mail: jnovotna@ro.vutbr.cz nebo tel.: 541 145 347, 602 892 565, případně viz http://deer.ro.vutbr.cz/nakl/fyzika/str1.htm Běžná cena je 1500 Kč, ale kniha opravdu
stojí za to!

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail