Studenti

Článků v rubrice: 314

Soutěžte se Světem energie!

Svět energie je web stránka obsahující úžasné informace (nejen) z energetiky a všeho, co s ní souvisí, ale v širším slova smyslu z fyziky a přírodovědy, což se vám může dobře hodit do školy. Na www.svetenergie.cz najdete všelijaké názorné počítačové animace, 3D procházky energetickými zdroji, virtuální prohlídky našich elektráren v 360 stupňovém zobrazování, encyklopedie, videofilmy kreslené, animované i hrané, vlastní videa fyzikálních pokusů můžete natáčet a vkládat do soutěže Vím proč. Právě teď vás ale chceme nasměrovat na již druhý ročník Jarní soutěže o 100 knih. Soutěž je přednostně pro středoškoláky, ale účastnit se může kdokoliv další, koho baví energetika a fyzika. Hlavním tématem otázek je oblast energetiky, elektráren a výrobních technologií, interaktivní testové otázky jsou vytvořeny z informací dostupných na portálu www.svetenergie.cz, především v sekci Elektrárny. Pro středoškoláky soutěž začíná 20. března 2018 (to je právě dnes) a končí dnem 30. dubna 2018.

Fotogalerie (1)
Takovéhle krásné knihy můžete vyhrát! (zdroj Svět energie)

KRITÉRIA ÚSPĚŠNOSTI

Každý den soutěže je odměněn jeden soutěžící, který úspěšně vyplnil test, tj. správně odpověděl na všechny otázky a jeho čas (od spuštění testu po jeho dokončení) je nejrychlejší ze všech registrovaných časů úspěšných výsledků toho dne. Výherce si může ze seznamu nabízeného pořadatelem soutěže vybrat jako odměnu libovolný knižní titul dle vlastních preferencí. V rámci jednoho dne není omezen počet pokusů opakování testu. V případě stejného času vyhrává ten, který dosáhl výsledku dříve.

S každým novým dnem začíná nová šance na výhru. Předchozí dosažené časy úspěšných testů se úderem půlnoci ruší a soutěžení začíná opět od začátku. Z hodnocení aktuálního dne jsou vyřazeni ti soutěžící, kteří se v předchozích dnech soutěže již stali výherci věcné ceny. Jména posledních 7 výherců soutěže jsou každodenně aktualizována v dolní části vstupní stránky soutěže.

CENY PRO VÝHERCE

Nejrychlejší úspěšný řešitel soutěžního testu (výherce) je každý den odměněn věcnou cenou – hodnotnou knihou (technická nebo vědecko-populární literatura). Jejich seznam s anotacemi najdete na https://www.svetenergie.cz/cz/kvizy/soutez&group=3. Zaslání knižní výhry výherci je podmíněno zadáním platného jména, e-mailu a úplné poštovní adresy bezprostředně po úspěšném zvládnutí testu. Výhru vám doručí Česká pošta, s.p., nejpozději do 14 dnů od vyhlášení výherce na stránkách portálu Svět energie. Výherce nemá nárok na opětovné zaslání výhry v případě jejího nevyzvednutí.

Loňský ročník byl velmi úspěšný, hojně sledován mnoha soutěžícími. Zapojte se i letos!

Verze pro širokou veřejnost: https://www.svetenergie.cz/cz/kvizy/soutez&group=0

Verze pro základní školy: https://www.svetenergie.cz/cz/kvizy/soutez&group=2

Verze pro středoškoláky: https://www.svetenergie.cz/cz/kvizy/soutez&group=3

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail