Počítače a internet

Článků v rubrice: 108

Robotomie

Chcete vědět, kolik IBM superserverů potřebujete k simulaci krysího mozku? Zajímá vás, nakolik je etické vypnout virtuální holku, když se zrovna šťastně zamilovala? Myslíte si, že by umělá učitelka dokázala zjednat pozornost u vás ve třídě? Rádi byste si naprogramovali robota převážejícího nebezpečný odpad a provedli simulaci, jak rychle se šíří nakažlivý virus?

Fotogalerie (1)
Ilustrační obrázek

Toto a ještě mnohem víc vám nabízí Robotomie. Společný projekt MFF UK, Akademie věd a nevládní organizace Generation Europe Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a rozpočtu hl. m. Prahy v rámci Operačního programu Praha – Adaptabilita a jeho cílem je přenášet aktuální poznatky české a světové vědy do studentských mozků co nejkratší cestou. Nabízí přednášky pravých a nefalšovaných vědců, od kterých se studenti mohou dozvědět mnoho zajímavých informací o učících se robotech a umělých lidech, o ekologii a chemických zbraních nebo třeba o nakládání s oxidem uhličitým. Dále si zde můžete stáhnout nejrůznější počítačové modely v simulátoru NetLogo, na kterých se dá zkoumat globální oteplování, ovce požírající trávu a vlci požírající ovce, šíření chorob v populaci nebo třeba eroze půdy a mnoho dalších věcí. Nechybí ani nabídka robotů. Robotická laboratoř Akademie věd ČR připraví organizovaným skupinám z pražských středních škol půldenní program, ve kterém se studenti nejenom dozvědí řadu zajímavých informací o robotech, ale budou si je moci i sami naprogramovat.

Neváhejte a napište na info@generationeurope.cz a objednejte si robotomii ještě dnes!

http://www.robotomie.cz

Edita Bromová
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail