Počítače a internet

Článků v rubrice: 108

Nejčtenější byl Simulátor Země

První číslo časopisu Třetí pól vyšlo v listopadu 2001 (teď držíte v ruce desáté číslo), web stránka www.3pol.cz je mnohem mladší – byla spuštěná v lednu letošního roku.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Podle statistiky návštěvnosti bylo za prvních 5 měsíců provozu zaznamenáno 14 407 přístupů! Nejčtenějšími články byly: Simulátor Země (z října 2002), Rychlost světla (přímo na webu odpověď na dotaz čtenáře), Chvála Slunce (z května 2002) a polemika, která se rozvinula ke článku Globální svět – lokální beznaděj (z dubna 2002).

Co všechno na www.3pol.cz najdete?
Kompletní obsahy jednotlivých dosud vyšlých čísel, u článků je dokonce více obrázků, než kolik se jich vešlo do tištěné verze, a u některých z nich je i plná verze autorského textu – v časopise se někdy musí z důvodu úspory místa krátit. Najdete zde speciální rubriku Od čtenářů, kam míří články, které nám posíláte a které redakční rady nezařadily, a rubriku Internet, kde jsou odpovědi na dotazy, odbornější články, články doplňující a rozvíjející uveřejněné příspěvky, polemiky. Ke každému článku můžete připsat svůj komentář a zařadit se do diskuse. Hledat můžete jak podle tématických skupin, autorů, tak i podle jednotlivých slov z textu. Představují se Vám členové obou redakčních rad a v rubrice Kontakty najdete velmi užitečný seznam web stránek, které souvisejí buď přímo s obsahem časopisu, nebo s popularizací vědy, techniky a energetiky obecně. Průběžně webstránku rozšiřujeme o další možnosti – nově je nyní zavedena možnost stahovat nejen jednotlivé články, ale i celé číslo najednou. Kopírování pro účely výuky povoleno!

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail