Rozhovory

Článků v rubrice: 43

Ať to šplouchá, říká Treska

Znáte tresku s velkým „T“ na začátku? Pokud ne, vězte, že je to partička mladých studentů technického zaměření z Plzně, která svým elánem boří pódia a dobývá srdce všech svých fanoušků. Je finalistou soutěže Elektrika je cool a kromě hudby ji – jak jinak – zajímá i technika.

Fotogalerie (2)
Parta nadšenců do muziky i techniky

 

Kdy jste začali hrát? Jste mladí, takže určitě brzo.

Ano, skupinu jsme začali zakládat už v páté třídě roku 2005 v Plzni. Tehdy za námi přišel učitel hudebky Jan Krček, v té době ještě student na praxi, a řekl, že by zkusil sehnat zkušebnu a něco s námi rozjet ve „větším stylu.“

 

Jaký styl hrajete?
Hrajeme převážně svoji tvorbu a náš styl se vlastně nedá přirovnat k žádnému samostatnému žánru. Setkávají se zde takové styly, jako např: punk‑rock, emo, metalcore, screamo, ale i pop, heavy metal, thrash metal a mnoho dalších. Rádi s hudbou a její širokou škálou žánrů experimentujeme. Své pocity vyjadřujeme tvrdší kytarou s melodií zpěvu a s melodií druhé kytary. Bicí vše řídí a ženou skupinu k dalším a dalším úspěchům.

Jaké je vaše obsazení a jací jste v zákulisí?
Elektrická kytara, druhý zpěv: Rodnez (Robin Kasal). Je to nejbáječnější bručoun, co známe, je s ním sranda, ale lidi, kteří ho neznají, z něj mají spíš respekt. Elektrická kytara, hlavní zpěv: Rocky (Luboš Filip). Šéf. Ale stejně si každý dělá, co chce. Spíš parodie na šéfa, psycholog a kuchař celý skupiny. Bicí: Křemen (Lukáš Křemenák). Nejvíc vysmátej člověk, kterého známe. Je největší flegmatik celý skupiny. Když se dostaneme do problému, třeba s vytopenou zkušebnou, tak je vždycky v pohodě, svět se přece nezhroutí. Basová kytara: Kára (Vítězslav Karásek). Nejemotivněji založený člověk skupiny. Je s ním taky veliká sranda, ale nesmí mít den, kdy se probudí špatně – to se pak nakonec právě celý svět hroutí a on by chtěl hned utéct na Hawai.

S jakými velkými skupinami jste hráli?
Spoluúčinkovali jsme na koncertech hudebních skupin takového formátu jako jsou Mandrage, Tracy Gang Pussy (Francie), Hewer, Niceland, Morčata na útěku, Koblížci, Walda Gang, Y? a další.

Zúčastnili jste se i soutěže Elektrika je cool, kterou pořádala Skupina ČEZ. Povězte nám něco o ní.
Celostátní soutěže „Elektrika je cool" jsme se zúčastnili na jaře 2012. Jako jediná kapela ze západních Čech jsme postoupili do TOP 10 porotou vybraných kapel. Soutěž jsme si velice užili. Získali jsme v ní tolik zážitků a prožili tolik nových věcí, že na ně nikdy nezapomeneme. Celý pořadatelský tým Elektrika je cool ze Skupiny ČEZ se o nás staral s velkou trpělivostí a silnými nervy. Nemohli a nemůžeme si je vynachválit.

Čím byste chtěli být v budoucnu, v civilním životě? Samozřejmě kromě dalšího uplatnění vašeho zaujetí pro hudbu a zpěv?
Jsme studenti technických studijních oborů a chceme ve svých studiích dále pokračovat. Naším snem je vybudovat špičkové nahrávací studio a uplatnit v něm i své znalosti z fyziky.

Chtěli byste vzkázat něco čtenářům Třípólu?
Určitě, ať nadále čtou tenhle peckovej časopis a když budou mít čas, tak ať se podívají na www.bandzone.cz/treska, kde nás najdou, a ať třeba i zajdou na náš koncert. Mějte se, milujte se navzájem, a jak říkáme my z Tresky: „Ať to šplouchá!“

Děkujeme za rozhovor.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail