Sci-fi

Článků v rubrice: 56

Co způsobil memorin!

Farmaceutický výzkum často dosáhne zajímavých výsledků - ovšem jako vedlejší produkt vývoje soustředěného na úplně něco jiného. Lékaři byli příjemně překvapeni účinky Memorinu, léku zlepšujícího paměť - jenže pak zjistili, že jeho vynikající klinické účinky jsou založeny na něčem úplně jiném.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

Memorin totiž paměť nijak nevylepšoval, volil mnohem jednodušší cestu. Ptal se lidí kolem, jestli o dotyčné věci něco nevědí. Dlouho trvalo, než se přišlo na to, jak to dělá - mozek totiž žádné elektromagnetické vlnění nevysílal, ale na existující vysílání namodulovával svoje požadavky a filtroval si z něj odpovědi.
Prvními zákazníky byli - jako už tradičně - vojáci a špionáž. Stačilo uspořádat večírek pro diplomaty a do sklepa posadit člověka nadopovaného Memorinem a vybaveného listem s otázkami a diktafonem. Tenhle odposlech se nedal detekovat, rušit ani předvídat. Samozřejmě velmi rychle našel tento preparát i další podobné využití. Mezi studenty se stal tak oblíbeným, že rozhodující zkoušky musely být dozorovány učiteli, kteří příslušný předmět neznali.
Křesťanská i islámská církev Memorin zakázaly - neboť jedině Bůh může být vševědoucí. Žárlivci se stali jedním z hlavních pilířů obchodu s Memorinem. Pornografický průmysl během krátké doby propadl na své dno - k čemu potřebujeme časopisy a virtuální realitu, když se stačí projít podle nočního klubu? Feministické hnutí se rozpadlo, jakmile se veřejnost dozvěděla, co si jeho představitelky doopravdy myslí - ovšem o sobě samých, ne o mužích.
Největšími nepřáteli Memorinu se stávali lidé, kteří spolkli tabletku Memorinu a v kruhu své rodiny si položili otázku Jaký jsem? Vlastně - druzí největší. Byli tu totiž politici. Během jediného roku po zveřejnění jeho účinků jej parlamenty všech zemí zakázaly. S obvyklým efektem všech zákazů podobného typu.

PAGI
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail