Studenti

Článků v rubrice: 314

Vytrvalostní závod autíček na vodíkový pohon

30. dubna 2015 soutěžily v Praze týmy studentů z českých škol ve čtyřhodinovém vytrvalostním závodu vlastnoručně sestavených autíček na dálkové ovládání s vodíkovým pohonem. Soutěž Hydrogen Horizon Automotive Challenge pořádá společnost Horizon Educational, dodavatel učebních materiálů pro studium technických oborů. Pražský závod vyhrál tým Bae Hawk pod vedením Jiřího Šice.

 

Fotogalerie (4)
Hydrogen Horizon Automotive Challenge v Praze - vyhlášení tří nejlepších týmů (Foto kredit Hydrogen Horizon Automotive Challenge)

Pražská soutěž odstartovala mezinárodní sérii závodů, která vyzdvihuje čistou energii jako součást komplexního technického vzdělávání. S finanční podporou od společnosti Moravia Steel sestavily školní týmy auta s vodíkovým hybridizačním systémem H-Cell 2.0 společnosti Horizon. Z Prahy soutěž putuje do francouzského Saint-Martin-Boulogne, kde proběhne 15. a 16. května. Také na Floridě se v průběhu května uskuteční závod mezi 17 školami. V roce 2016 se soutěž celosvětově rozroste, již teď se počítá s 200 školami v Evropě a 240 školami v USA. Celá soutěž je navržena tak, aby studentům středních škol umožňovala získávat potřebné odborné dovednosti. Vůz si postaví sami studenti středních škol a to od samotného návrhu, přes prototyp, až po experimentování a výrobu vozu.

Technické vzdělávání: revoluce v praktické výuce

Společnost Horizon Educational byla založena v roce 2013 a stala se významným hráčem v oblasti výroby a dodávky učebních materiálů pro studium technických oborů. Dnes má zákazníky v osmdesáti zemích po celém světě, především ve Spojených státech, Evropě a Asii. Nabídkou vědeckých pomůcek poskytuje nástroje k podpoře technického vzdělávání po celém světě. Vlastní vzdělávací tým společnosti pracuje na vývoji učebních plánů, průvodců pro učitele a sestavě experimentů a laboratorních prací pro studenty s cílem podpořit roli pedagogů a vzbudit u dětí nadšení pro technické vzdělávání.

„Prostřednictvím soutěže Hydrogen Horizon Automotive Challenge podporujeme výuku technických předmětů,“ řekl Timo Lukkarinen, výkonný ředitel Horizon Educational. „Jsme přesvědčeni, že praktická výuka založená na řešení konkrétních problémů je budoucností vědeckého vzdělávání. Během tohoto závodu aut s vodíkovým pohonem získají studenti cenné zkušenosti, díky nimž se toho spoustu naučí, a zároveň si užijí mnoho zábavy“.

Studenti se učí technickou teorii i praxi

Všechny školy, které se soutěže účastní, dostávají nejen veškeré vybavení a pomůcky pro technickou výuku, ale také kompletní osnovy se studijním plánem, průvodcem pro učitele, příklady a laboratorními experimenty na několik dalších let. Tuto sadu učebních materiálů připravují profesionální učitelé ve spolupráci se zaměstnanci Horizon Educational z celého světa. Studijní materiály jsou poté přizpůsobeny osnovám v jednotlivých zemích.

Kateřina Horiszny Šarešová, ředitelka Horizon Europe, říká: „Zjišťujeme, že najít mladé techniky a inženýry se stává obecným problémem ve všech průmyslových odvětvích po celém světě. Proto usilujeme o to, aby se technické vzdělání těšilo větší oblibě, a mohlo tak přilákat více studentů, a to především v zemích, kde vysoce kvalifikovaní technici bývali tradicí. Dobrým příkladem je právě Česká republika, kde je podle nás v mladé generaci velký potenciál. Musíme jim ale technické obory představit zábavnou cestou.“

Nabídku vzdělávacích materiálů najdete na www.horizoneducational.com a www.hydrogenhorizon.org

(Podle tiskové zprávy Horizon Educational)

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Erupce sopky Santorini před 520 000 lety

Hluboko pod středomořským dnem, které obklopuje řecký ostrov Santorini, objevili vědci pozůstatky jedné z největších sopečných erupcí, které kdy Evropa viděla.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail