Počítače a internet

Článků v rubrice: 108

Kvůli zastaralým technologiím na pracovišti ztratíte ročně skoro 100 hodin

Technologie by nám měly usnadnit život a zefektivnit práci. Ale mnohdy tomu tak není – zastaralé technologie nám drahocenný čas ubírají. Podle údajů týmu Atlas VPN ztrácejí mileniálové v průměru 19,3 minut denně kvůli zastaralé technologii na pracovišti, což dohromady znamená ohromujících 84 hodin nebo 10,5 dní pracovní doby za rok. (Jako mileniálové se označují lidé narození v 80. létech přibližně do r. 1995.) Podobně jsou na tom také pracovníci generace X, resp. generace Z, kteří ztrácejí přibližně 18,8 minut - téměř 82 hodin ročně, resp. 18,2 minut – 79 hodin ročně. (Jako generace X se označují lidé narození mezi lety 1965 a 1980, jako generace Z se označují lidé narození od r. 1995 do r. 2010.)

Fotogalerie (1)
Stáří kancelářské techniky v různých odvětvích v USA (zdroj Atlas VPN)

Čísla jsou založena na údajích společnosti Skynova, která se počátkem roku 2023 dotazovala 1 009 Američanů ohledně jejich pracovních technologií. Roční odhady byly vypočteny vynásobením průměrné doby ztracené za den v důsledku zastaralé technologie počtem pracovních dnů v roce.

Podle odvětví

Podíváme-li se na čísla podle odvětví, je to zejména finanční sektor, který hlásí nejvíce ztrátového času kvůli zastaralým technologiím na pracovišti – průměrně 23,7 minut denně nebo přibližně 103 hodin ročně. Zajímavé je, že ve srovnání s ostatními sektory má finanční sektor nejnovější technologie s průměrným stářím 3,7 roku.

Zastaralá technologie je také významným problémem ve zdravotnictví. Spotřebovává v průměru 23 minut denně (nebo téměř 100 hodin ročně) času pracovníků.

Pracovníci ve vládním i maloobchodním sektoru promarní řešením zastaralých technologií v průměru 19,4 minut denní pracovní doby, což činí 84 hodin ročně.

pohostinství a potravinářském a nápojovém průmyslu spotřebovává zastaralá technologie 18,2 minut denního času pracovníka – 79 hodin ročně. Podobně lidé v odvětví informačních technologií přicházejí kvůli problémům o přibližně 17,1 minut denně – více než 74 hodin ročně.

A konečně pracovníky ve školství stojí zastaralé technologie 16,6 minut denního času – 72 hodin ročně).

Náklady na zastaralou technologii

Přestože je snížení nákladů prioritou pro mnoho majitelů podniků, často neberou v úvahu dlouhodobé důsledky zastaralé technologie, jimiž je neefektivita a zranitelná místa, která mohou v průběhu času vést ke zvýšení nákladů.

Zastaralé technologie a zastaralý software mohou učinit organizaci zranitelnější vůči zneužití, a to jak z interních, tak externích zdrojů. Pokud organizace neudržuje své operační systémy a software aktuální, .riskuje, že při kybernetickém útoku přijde o data či cenné informace společnosti.

Ačkoli může být novější technologie dražší, při neprovedení upgradu budou náklady na používání zastaralé technologie i nadále růst. Investice do nových technologií mohou v konečném důsledku vést k dlouhodobým úsporám a zvýšení efektivity a bezpečnosti pro podniky.

Co dalšího vyplynulo z průzkumu

Deset kancelářských technologií, na nichž pracovníci ztrácejí nejvíc času:

Fax, účetní systém, Microsoft Office, skladový systém, kopírka, tiskárna, klávesnice, myš, telefon, speciální softwarové programy.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail