Počítače a internet

Článků v rubrice: 105

Kvůli zastaralým technologiím na pracovišti ztratíte ročně skoro 100 hodin

Technologie by nám měly usnadnit život a zefektivnit práci. Ale mnohdy tomu tak není – zastaralé technologie nám drahocenný čas ubírají. Podle údajů týmu Atlas VPN ztrácejí mileniálové v průměru 19,3 minut denně kvůli zastaralé technologii na pracovišti, což dohromady znamená ohromujících 84 hodin nebo 10,5 dní pracovní doby za rok. (Jako mileniálové se označují lidé narození v 80. létech přibližně do r. 1995.) Podobně jsou na tom také pracovníci generace X, resp. generace Z, kteří ztrácejí přibližně 18,8 minut - téměř 82 hodin ročně, resp. 18,2 minut – 79 hodin ročně. (Jako generace X se označují lidé narození mezi lety 1965 a 1980, jako generace Z se označují lidé narození od r. 1995 do r. 2010.)

Fotogalerie (1)
Stáří kancelářské techniky v různých odvětvích v USA (zdroj Atlas VPN)

Čísla jsou založena na údajích společnosti Skynova, která se počátkem roku 2023 dotazovala 1 009 Američanů ohledně jejich pracovních technologií. Roční odhady byly vypočteny vynásobením průměrné doby ztracené za den v důsledku zastaralé technologie počtem pracovních dnů v roce.

Podle odvětví

Podíváme-li se na čísla podle odvětví, je to zejména finanční sektor, který hlásí nejvíce ztrátového času kvůli zastaralým technologiím na pracovišti – průměrně 23,7 minut denně nebo přibližně 103 hodin ročně. Zajímavé je, že ve srovnání s ostatními sektory má finanční sektor nejnovější technologie s průměrným stářím 3,7 roku.

Zastaralá technologie je také významným problémem ve zdravotnictví. Spotřebovává v průměru 23 minut denně (nebo téměř 100 hodin ročně) času pracovníků.

Pracovníci ve vládním i maloobchodním sektoru promarní řešením zastaralých technologií v průměru 19,4 minut denní pracovní doby, což činí 84 hodin ročně.

pohostinství a potravinářském a nápojovém průmyslu spotřebovává zastaralá technologie 18,2 minut denního času pracovníka – 79 hodin ročně. Podobně lidé v odvětví informačních technologií přicházejí kvůli problémům o přibližně 17,1 minut denně – více než 74 hodin ročně.

A konečně pracovníky ve školství stojí zastaralé technologie 16,6 minut denního času – 72 hodin ročně).

Náklady na zastaralou technologii

Přestože je snížení nákladů prioritou pro mnoho majitelů podniků, často neberou v úvahu dlouhodobé důsledky zastaralé technologie, jimiž je neefektivita a zranitelná místa, která mohou v průběhu času vést ke zvýšení nákladů.

Zastaralé technologie a zastaralý software mohou učinit organizaci zranitelnější vůči zneužití, a to jak z interních, tak externích zdrojů. Pokud organizace neudržuje své operační systémy a software aktuální, .riskuje, že při kybernetickém útoku přijde o data či cenné informace společnosti.

Ačkoli může být novější technologie dražší, při neprovedení upgradu budou náklady na používání zastaralé technologie i nadále růst. Investice do nových technologií mohou v konečném důsledku vést k dlouhodobým úsporám a zvýšení efektivity a bezpečnosti pro podniky.

Co dalšího vyplynulo z průzkumu

Deset kancelářských technologií, na nichž pracovníci ztrácejí nejvíc času:

Fax, účetní systém, Microsoft Office, skladový systém, kopírka, tiskárna, klávesnice, myš, telefon, speciální softwarové programy.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Modernizace vodních elektráren

Spolehlivější, bezpečnější, ekologičtější, efektivnější, úspornější a připravené na další desetiletí provozu.

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail