Studenti

Článků v rubrice: 314

Den otevřených dveří na Jaderce

Navštivte 27. ledna Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT v Praze. Máte jedinečnou možnost poznat všechny její katedry, činnosti a specializace. Bude možné navštívit i školní reaktor a tokamak!

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

V úterý 27. ledna máte vzácnou možnost navštívit jednu z nejrenomovanějších a nejlepších VŠ fakult v ČR. V hlavní budově v Praze 1, ul. Břehová 7, bude od 9 do 15 hodin Den otevřených dveří pro všechny studenty a učitele středních škol. Všechny odborné katedry se představí vlastními stánky a expozicemi, mezi 12.30 a 14.00 proběhne hlavní program s prezentací, informacemi o studiu, možnostech uplatnění absolventů a zahraničních kontaktech. Na exkurzi se můžete přihlásit nejen na tokamak Golem, který je přímo v budově, ale i na reaktor Vrabec na katedře jaderných reaktorů. FJFI ČVUT je jediná fakulta v Evropě (a možná na světě), která může studentům nabídnout obě hlavní experimentální zařízení: štěpný reaktor i fúzní reaktor!

FJFI se ale nejmenuje jenom "jaderná", ale také "fyzikálně inženýrská" - to znamená, že zde můžete studovat širokou paletu fyzikálních oborů, ale dokonce i matematiku, chemii a informatiku!

Jaderná fakulta oslaví letos právě 60 let - po celou tu dobu je považována za jednu z nejprestižnějších škol v ČR, její absolventi jsou skvělí v analytickém myšlení a uplatní se ve všech oborech.

Přijďte, dveře jsou dokořán.

Další informace na Jaderka.czFjfi.cvut.cz, e-mail: Jaderka@fjfi.cvut.cz

Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail