Studenti

Článků v rubrice: 321

Den otevřených dveří na Jaderce

Navštivte 27. ledna Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT v Praze. Máte jedinečnou možnost poznat všechny její katedry, činnosti a specializace. Bude možné navštívit i školní reaktor a tokamak!

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

V úterý 27. ledna máte vzácnou možnost navštívit jednu z nejrenomovanějších a nejlepších VŠ fakult v ČR. V hlavní budově v Praze 1, ul. Břehová 7, bude od 9 do 15 hodin Den otevřených dveří pro všechny studenty a učitele středních škol. Všechny odborné katedry se představí vlastními stánky a expozicemi, mezi 12.30 a 14.00 proběhne hlavní program s prezentací, informacemi o studiu, možnostech uplatnění absolventů a zahraničních kontaktech. Na exkurzi se můžete přihlásit nejen na tokamak Golem, který je přímo v budově, ale i na reaktor Vrabec na katedře jaderných reaktorů. FJFI ČVUT je jediná fakulta v Evropě (a možná na světě), která může studentům nabídnout obě hlavní experimentální zařízení: štěpný reaktor i fúzní reaktor!

FJFI se ale nejmenuje jenom "jaderná", ale také "fyzikálně inženýrská" - to znamená, že zde můžete studovat širokou paletu fyzikálních oborů, ale dokonce i matematiku, chemii a informatiku!

Jaderná fakulta oslaví letos právě 60 let - po celou tu dobu je považována za jednu z nejprestižnějších škol v ČR, její absolventi jsou skvělí v analytickém myšlení a uplatní se ve všech oborech.

Přijďte, dveře jsou dokořán.

Další informace na Jaderka.czFjfi.cvut.cz, e-mail: Jaderka@fjfi.cvut.cz

Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyzika v praxi: Staň se vědcem v Turnaji mladých fyziků!

Máte chuť ponořit se do světa vědy, vyzkoušet si roli fyzika a řešit reálné fyzikální problémy? Turnaj mladých fyziků (TMF) je soutěž pro studenty středních a žáky základních ...

Od životního prostředí k radiační vědě a technologii

„Odvažte se skočit,“ radí Hildegarde Vandenhoveová všem mladým profesionálům. Tohle motto jí pomáhalo po celou dobu kariéry, která ji dovedla až na současnou pozici ředitelky divize ...

Laser pomáhá léčit vzácnou oční chorobu keratokonus deformující rohovku

Oční choroba zvaná keratokonus, při níž dochází k deformaci rohovky, se projevuje rychle narůstajícími dioptriemi a zkresleným viděním.

Náctiletí programátoři pozor, blíží se mistrovství

Startuje 6. ročník dvoudenního maratonu nápadů AT&T Hackathon Junior! Zatím jsou to středoškoláci, dost možná se ale budou za pár let starat o spokojený život nás všech – ...

Richard slaví 60 a Bratrství slaví 50

Úložiště radioaktivních odpadů slouží v České republice už víc než 60 let k bezpečné izolaci těchto odpadů od člověka a životního prostředí.

close
detail