Studenti

Článků v rubrice: 314

Studenti, změřte síly v soutěži nadaných „jaderníků“!

ÚJV Řež, a. s., a Česká nukleární společnost vyhlásily nový ročník „Soutěže o nejlepší studentskou práci v oblasti mírového využívání jaderné energie a ionizujícího záření“.

Fotogalerie (2)
Odměňování vítězů loňského ročníku soutěže na konferenci Czech Young Generation (Zdroj: ČNS a UJV)

Cílem soutěže je popularizovat obory související s jadernou energetikou a motivovat studenty k dosažení co nejlepších studijních výsledků. Finanční náklady na ocenění prací nejúspěšnějších autorů a odměny oponentům nesou rovným dílem ÚJV Řež, a. s. (dříve Ústav jaderného výzkumu Řež), a Česká nukleární společnost (ČNS).

Soutěž na téma mírového využívání jaderné energie a ionizujícího záření bude zahrnovat tři kategorie prací:
• bakalářské,
• diplomové,
• doktorské.

Termín přihlášek do 30. září 2014

Návrhy k zařazení prací do soutěže budou (na základě vlastního hodnocení jejich úrovně) zasílat příslušné fakulty/katedry do ÚJV Řež, a. s., k rukám tajemníka Rady pro spolupráci s vysokými školami, do 30. září 2014.

 

Podmínky soutěže

Návrhy musí být předloženy na předepsaném formuláři, včetně přiložené soutěžní práce a posudků vedoucího práce a oponentů. Úvodní hodnocení všech prací a výběr nejvýše tří z nich v každé kategorii, provedou společně členové výboru z ÚJV Řež, a. s., a ČNS. Detailního hodnocení vybraných prací s vypracováním písemného posudkem se ujmou oponenti. Závěrečné vyhodnocení soutěžních prací na základě oponentských posudků a stanovení jejich pořadí v rámci jednotlivých kategorií se uskuteční do konce října 2014.

 

Jako každoročně se autorské prezentace soutěžních prací a oficiální vyhlášení výsledků soutěže uskuteční na konferenci CYG (Czech Young Generation) – Mladé generace ČNS v prosinci v Brně.

Kontakty

ÚJV Řež, a. s., Hlavní 130, Řež, 250 68 Husinec, tel.: + 420 266 17 3235,
email: vladimir.vercak@ujv.cz, http://www.ujv.cz

 

Mgr. Martin Matas, HR Business partner v ÚJV Řež, a. s., odpovědný za spolupráci s vysokými školami.

ÚJV Řež, a. s., se zaměřuje v České republice i v rámci mezinárodních kontraktů na inženýrskou, projekční, analytickou a vědeckou podporu při provozu a nové výstavbě energetických a jaderných zařízení. Nabízí komplexní a systémové služby zejména v oblasti využití jaderné energie a zdrojů ionizujícího záření, v oblasti výzkumu a sledování stavu materiálů koncepčních a prováděcích projektů při nakládání s radioaktivními i neradioaktivními odpady. Specializuje se na vývoj a výrobu radiofarmak. Za téměř 60 let své existence se společnost stala odbornou autoritou a propagátorem v oblasti jaderné energetiky a využití ionizujícího záření. Je součástí Skupiny ÚJV, ve které jsou špičková pracoviště a instituce mezinárodního dosahu: Centrum výzkumu Řež, s.r.o., Ústav aplikované mechaniky Brno s.r.o., Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. a EGP Invest, spol. s r.o. v Uherském Brodě.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail