Studenti

Článků v rubrice: 312

Čeští studenti v zahraničí…

Fotogalerie (2)
Pavel a Vladimír

Čeští studenti v zahraničí

Vedle odborných fyzikálních informací se studentům dostalo také návodu, jak se ucházet o přijetí do podobných vědeckých zařízení v cizině: klíčem ke všemu jsou osobní kontakty profesorů a odborných pracovníků vysokých škol a ústavů a samozřejmě speciální odborné zaměření uchazeče a jazykové znalosti. Pracovat spolu s největšími vědeckými kapacitami celého světa na moderním švýcarském zařízení a ještě se po práci koupat v alpském jezeře - i takhle může vypadat zahraniční stáž českého studenta. Prudký rozvoj technologií je spojen s nárůstkem poptávky po dostatečně vzdělaných zaměstnancích. Právníků, ekonomů a sekretářek už začíná být dost, zato většina firem pociťuje nedostatek techniků, inženýrů, mechaniků a dalších odborníků. Netýká se to jen České republiky, ale především zahraničních podniků. Protože české vysoké technické školy mají v zahraničí velmi dobrou pověst, jsou studenti českých technických škol v zahraničí velmi žádáni. Například pouze německé podniky by byly schopny bez problémů poskytnout místo všem absolventům jednoho ročníku české techniky. Co na to Evropská unie?

Ženy v technice

Přestože doby, kdy ženy vůbec nesměly studovat, jsou už dávno pryč, není něžné pohlaví v technice či energetice tak častým jevem. Zajímavé zkušenosti mají s tímto pronikáním na pole až donedávna čistě mužské i obě dívky, které jely spolu se svými kolegy na vědecko-poznávací zájezd do Francie, Německa a Švýcarska. Jitka Hlavová a Ivana Pondělíková byly jedinými ženskými účastnicemi výpravy. Ostatní muži se nad tím nijak nepozastavovali, jen si občas posteskli, že je těch žen přeci jen málo. Nejen v zájezdu, ale i v technice obecně. Podobný názor má i Jitka. Pokud se objeví v elektrárně jako technik, její blonďatá hlava září mezi kolegy jako něco nepatřičného. Ľidé se na ní sice dívají jako "na exota", ale zatím jí nikdo nedal najevo, že by byla horší než mužští technici. Její pracovní výkony k tomu ani nedávají příležitost.
S podstatně jiným přístupem okolí se setkala Ivana. Po skončení fakulty elektrotechnické v Plzni se dlouho pokoušela sehnat vhodné zaměstnání. Jak to vypadalo, o inženýra by možná zájem měli, nikoliv však o inženýrku a pokud ano, pak hlavním kriteriem zdaleka nebyly jen její schopnosti. Nakonec dostala místo v ČEZ, kde, jak doufá, nebude nikomu vadit, že je žena, a bude se moci věnovat práci, pro kterou vystudovala vysokou školu.
Jen letmý pohled na krásnější tvář české techniky nám přináší dva zcela rozdílné osudy.

Aby to svítilo a hřálo...

Už na první pohled je tahle nerozlučná dvojice předurčena stát se výzkumnými pracovníky. Vědci zalezlými v laboratoři a chrlícími jeden vynález za druhým. Věci, které Pavel Barvíř a Vladimír Kozlík vytvoří, ale nezůstanou stát někde v koutě či muzeu kuriozit. Jejich cílem je vytvářet potřebná zařízení, která budou využita v laboratoři a usnadní výzkum jejich kolegům.
Jejich dílem, se kterým se zúčastnili soutěže O nejlepší vědeckotechnický projekt, byl řízený zdroj pro Z-pinč. Pod touto záhadnou zkratkou se skrývá způsob zapálení termojaderné fúze, možného zdroje energie pro budoucnost. Pro svůj provoz potřebuje výzkumná aparatura na katedře fyziky ČVUT FEĽ mnoho energie a právě proto sestrojili mladí výzkumníci svůj zdroj. Konstrukce jim dala mnoho práce, ale jsou na své dílo náležitě hrdí.
To, že pracují v týmu, jim jejich práci jen usnadňuje. Protože, jak říká Vladimír, dva lidé neudělají dvakrát tolik práce jako jeden člověk, ale nejméně pětkrát tolik. Mnoho vědců nedosáhne úspěchu jen pro to, že nejsou schopni nalézt tu správnou komunikaci s kolegy. Dvojice Barvíř - Kozlík si to uvědomila ještě před opuštěním vysoké školy. Je proto veliká škoda, že věda není v České republice dostatečně oceňována a mnozí mladí talentovaní vědci musí svou výzkumnou dráhu opustit z finančních důvodů.

Edita Bromová
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Elektrické letadlo a elektrická létající loď

Elysian E9X je devadesátimístné letadlo, které může během jednoho dne urazit až 1 000 km. Je založeno na výzkumu, který tvrdí, že naše předchozí předpoklady o bateriových elektrických letadlech byly mylné.

Poptávka po specialistech na umělou inteligenci

Rostoucí poptávka po automatizaci a optimalizaci napříč průmyslovými odvětvími, nárůst využívání umělé inteligence v aplikacích pro spotřebitele a rostoucí investice do ...

Jubilejní 30. ročník mezinárodního elektrotechnického veletrhu AMPER 2024

Veletrh AMPER (letos s podtitulem SMARTAND CONNECTED WORLD) se v České republice a na Slovensku díky pravidelné účasti firem na nejvyšší úrovni etabloval jako nejvýznamnější ...

Největší česká baterie je ve Vítkovicích

Akumulátor o výkonu 10 MW (o 30 % větším než má současná největší baterie v ČR) zahájil ostrý provoz 1. února 2024.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail