Studenti

Článků v rubrice: 314

Fyziklání online 2021

Zajímá vás fyzika? Jde vám lépe než vašim vrstevníkům z domova či dokonce i ze zahraničí? Rádi řešíte různorodé fyzikální problémy i mimo školu a rádi pracujete v týmu? Pokud je vaše odpověď ANO, neváhejte a přihlašte se do mezinárodní soutěže  Fyziklání Online 2021. Můžete tak učinit do 23. 11. 2021 do 12 hodin prostřednictvím naší webové stránky https://online.fyziklani.cz/.

Fotogalerie (1)
Logo soutěže

Fyziklání Online je jednou z největších online fyzikálních soutěží na světě. Organizuje ji FYKOS na Matematicko-fyzikální fakultě UK, Praha. Základní podmínkou je mít tým složený z 1-5 členů a touhu soutěžit. V minulých ročnících se Fyziklání Online zúčastnili soutěžící z desítek zemí světa ze 4 světadílů, což jen svědčí o prestiži a mezinárodním duchu celé soutěže. Účast v soutěži je zdarma.

O soutěži

Je určena především týmům studentů středních škol, ale speciální kategorie Open se může zúčastnit kdokoli. Každý středoškolský tým bude soutěžit v jedné ze tří kategorií (A, B, C) na základě koeficientu týmu, který závisí na aktuálním ročníku studia jednotlivých členů týmu. Účastníci soutěží v řešení širokého spektra fyzikálních problémů rostoucí obtížnosti. Pro každou kategorii jsou stejné. Absolutní vítěze a nejlepší týmy v jednotlivých kategoriích čekají atraktivní hmotné i nehmotné ceny, jako jsou např. knihy, FYKOSí mikiny a licence na programy OrgPad, Mathematica, Graphmatica a další.

Jak a kdy se soutěž koná?

Bude probíhat 24. 11. 2021 a je rozdělena do 2 soutěžních částí. Hlavní soutěž trvající 3 hodiny začne v 17:00 SEČ. Každý tým dostane prvních 7 problémů. Jakmile tým vyřeší danou úlohu, získá přístup k následující, tak, aby vždy měl k dispozici 7 úloh. Hodinu po zahájení hlavní soutěže se otevře bonusová část takzvané série Hurry-up. Tato část obsahuje tři linie, ve kterých jsou úlohy tématicky propojeny. Týmy za úspěšné řešení jednotlivých úloh získávají body podle toho, na kolikátý pokus byl daný problém zodpovězen správně.

Pro více informací o průběhu nebo pravidlech soutěže neváhejte navštívit náš web https://online.fyziklani.cz/.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail