Studenti

Článků v rubrice: 315

Fyziklání online 2021

Zajímá vás fyzika? Jde vám lépe než vašim vrstevníkům z domova či dokonce i ze zahraničí? Rádi řešíte různorodé fyzikální problémy i mimo školu a rádi pracujete v týmu? Pokud je vaše odpověď ANO, neváhejte a přihlašte se do mezinárodní soutěže  Fyziklání Online 2021. Můžete tak učinit do 23. 11. 2021 do 12 hodin prostřednictvím naší webové stránky https://online.fyziklani.cz/.

Fotogalerie (1)
Logo soutěže

Fyziklání Online je jednou z největších online fyzikálních soutěží na světě. Organizuje ji FYKOS na Matematicko-fyzikální fakultě UK, Praha. Základní podmínkou je mít tým složený z 1-5 členů a touhu soutěžit. V minulých ročnících se Fyziklání Online zúčastnili soutěžící z desítek zemí světa ze 4 světadílů, což jen svědčí o prestiži a mezinárodním duchu celé soutěže. Účast v soutěži je zdarma.

O soutěži

Je určena především týmům studentů středních škol, ale speciální kategorie Open se může zúčastnit kdokoli. Každý středoškolský tým bude soutěžit v jedné ze tří kategorií (A, B, C) na základě koeficientu týmu, který závisí na aktuálním ročníku studia jednotlivých členů týmu. Účastníci soutěží v řešení širokého spektra fyzikálních problémů rostoucí obtížnosti. Pro každou kategorii jsou stejné. Absolutní vítěze a nejlepší týmy v jednotlivých kategoriích čekají atraktivní hmotné i nehmotné ceny, jako jsou např. knihy, FYKOSí mikiny a licence na programy OrgPad, Mathematica, Graphmatica a další.

Jak a kdy se soutěž koná?

Bude probíhat 24. 11. 2021 a je rozdělena do 2 soutěžních částí. Hlavní soutěž trvající 3 hodiny začne v 17:00 SEČ. Každý tým dostane prvních 7 problémů. Jakmile tým vyřeší danou úlohu, získá přístup k následující, tak, aby vždy měl k dispozici 7 úloh. Hodinu po zahájení hlavní soutěže se otevře bonusová část takzvané série Hurry-up. Tato část obsahuje tři linie, ve kterých jsou úlohy tématicky propojeny. Týmy za úspěšné řešení jednotlivých úloh získávají body podle toho, na kolikátý pokus byl daný problém zodpovězen správně.

Pro více informací o průběhu nebo pravidlech soutěže neváhejte navštívit náš web https://online.fyziklani.cz/.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail