Soutěže

Článků v rubrice: 53

StoryFactory – 3D filmařem snadno a rychle

Matematicko‑fyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze již potřetí vyhlašuje soutěž o nejlepší krátké video vytvořené pomocí StoryFactory. StoryFactory je název aplikace, kterou vytvořila Matematicko‑fyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci s neziskovou organizací Generation Europe a se Studii nových médií Filozofické fakulty UK. Aplikace umožňuje přetvořit svůj scénář v krátký film a osahat si základy práce s 3D grafikou a animací, tj. stát se načas 3D animátorem a grafikem.

Fotogalerie (8)
Ukázky 3D animace

Staňte se animátory

Počítačový program StoryFactory je určena především pro základní a střední školy, jejichž studentům může zpestřit výuku výpočetní techniky. Ze stránek www.storyfactory.cz si ji ale může zdarma stáhnout každý zájemce. StoryFactory vám umožní i účast v soutěži o nejlepší krátké video.

Práce ve StoryFactory je snadná a zvládne ji i začátečník. Program nabízí řadu funkcí, díky kterým uživatel přetvoří svůj vymyšlený příběh do skutečného filmu. K dispozici má prostředí virtuálního městečka a řadu herců, které musí naučit se pohybovat. Výsledné video je pak možné v jiných programech sestříhat, doplnit hudbou, dabingem nebo titulky. Novinkou pro podzim 2012 je několik modelů zvířat, která rozšířila výběr z řady nehumanoidních hrdinů – dosud měl tvůrce k dispozici pouze ušatou postavičku z jiného světa zvanou Emocuc. Kromě již zažitých prostorů jako park, ulice nebo byt, čeká na mladé 3D filmaře také jeden zbrusu nový interiér – vícepatrový loft.

Podmínky soutěže

· Námět videí je libovolný.

· Kromě volné disciplíny je možné soutěžit také ve speciální kategorii „Experiment XB‑1”, jejíž podmínkou je vytvořit příběh se sci‑fi námětem.

· Do soutěže se mladí tvůrci mohou hlásit od začátku školního roku až do 15.ledna 2013, a to umístěním svého díla na server YouTube a prolinkováním přes formulář na stránkách StoryFactory.

· Snímky bude hodnotit odborná porota SF týmu a výsledky vyhlásí o měsíc později.

Více informací k aktuálnímu ročníku soutěže a celému projektu naleznete na www.storyfactory.cz.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail