Soutěže

Článků v rubrice: 53

Postavte elektromobil a vyhrajte!

Občanské sdružení Future Age vyhlašuje soutěž „Postav prototyp funkčního dvoustopého elektromobilu“ a soutěž o „Nejlepší inovace v oblasti technologie či infrastruktury elektrického pohonu“.

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

První elektromobil u nás postavil v roce 1895 František Křižík. Po více než století se změnily technologické možnosti, noví vynálezci tedy mají volné pole působnosti popustit uzdu své fantazii a kreativitě. Soutěž je příležitostí pro týmy studentů technických univerzit nebo výzkumných a vývojových pracovišť, aby se pokusily zvítězit v soutěži o prototyp dvoustopého vozítka pro dvě osoby. Každý tým bude mít svého garanta, specialistu v oboru, který bude ručit za kvalitu předloženého projektu.

Pro jednotlivé zájemce pak bude otevřena druhá část soutěže o „Nejlepší inovace v oblasti technologie či infrastruktury elektrického pohonu“. Její účastníci budou odevzdávat stručný popis nápadu s jeho technickou dokumentací, plánkem či grafickým zpracováním.

Podrobné podmínky, elektronickou přihlášku a další informace získáte na http://www.electricmotion.cz
Po vyplnění přihlášky a splnění některých podmínek získáte podrobnější informacemi a další podporu, kterou můžete při soutěži využít. Počet soutěžících týmů je omezen na deset.


Podmínky účasti v soutěži
Vozidlo musí jezdit minimálně 2 hodiny bez dodatečného nabití se zátěží jedné nebo dvou dospělých osob, musí dosáhnout minimální rychlosti 30 km/h a k pohonu vozidla musí sloužit elektromotor napájený baterií dobíjenou z elektrické sítě. Soutěžící nemohou přihlašovat pouze upravená sériová vozidla. Zvláštní zřetel bude brán na použití recyklovatelných a levných materiálů a hodnotit se bude inovace a originalita v oblasti technologického řešení.

Ceny
Vítězný prototyp bude ohodnocen finanční odměnou 1 milion Kč a odbornou stáží autorů ve vybraném vývojovém centru. Nejlepší tři inovace budou ohodnoceny finanční prémií 100 tisíc Kč.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Podmořský život u Velikonočního ostrova

Podmořský horský řetězec u Rapa Nui, známý také jako Velikonoční ostrov, hostí úžasnou řadu hlubokomořských druhů. Expedice na hřeben Salas y Gómez u Rapa Nui v Tichém oceánu ...

Tajemství radioaktivního promethia

Pomocí nové metody odhalili vědci klíčové vlastnosti radioaktivního promethia, prvku vzácných zemin. Stalo se tak až téměř osm desetiletí poté, co byl tento nepolapitelný prvek vzácných zemin objeven.

Vesmírná robotika se připravuje k explozivnímu růstu

Před pěti lety NASA zahájila misi jako vystřiženou ze sci-fi trháku. Nasadily robotický systém Astrobees na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), který zde pomáhá astronautům s opravami a údržbou.

Chytré meteostanice ve školách

Základní školy na Praze 4, Filosofská a Školní, se mohou pochlubit unikátním projektem monitoringu mikroklimatu a škodlivých látek v ovzduší.

Jsme genetická mozaika

Ve studii, kterou vedli Jan Korbel z Evropské laboratoře molekulární biologie (EMBL) a Ashley Sandersová z Berlínského institutu pro biologii lékařských systémů Centra Maxe Delbrücka ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail