Studenti

Článků v rubrice: 314

24hodinová soutěž ČEZ Inovační maraton

Třicet mladých účastníků stráví v rámci 3. ročníku ČEZ Inovačního maratonu 24 hodin nad řešením konkrétního zadání, které se týká energetických služeb a nových technologií. Do 30. října se mohou přihlásit studenti a čerství absolventi všech vysokých škol, bez ohledu na studijní obor. Na vítěze čeká zajímavá cena, vybraní účastníci mohou získat i pracovní uplatnění.

Fotogalerie (2)
Studenti budou vymýšlet inovace, se kterými se možná za pár let budeme běžně setkávat (foto ČEZ)

Nahlédnout do fungování společnosti ČEZ v plném provozu, potkat spoustu zajímavých lidí, navázat cenné kontakty a zkusit si na vlastní kůži, jak může práce ve Skupině ČEZ vypadat. To vše nabízí Inovační maraton ČEZ 2017, který proběhne 9. až 10. listopadu v pražské centrále. Garantem letošního tématu je společnost ČEZ ESCO, která se zaměřuje na chytrá řešení v oblasti energetiky.

„Studenti budou vymýšlet inovace, s jakými se možná za pár let budeme běžně setkávat. Oblast ESCO jde totiž dopředu mílovými kroky, není to tedy žádné prázdné teoretizování. Inovační maraton navíc těmto akčním lidem otevírá dveře příležitosti k práci v naší společnosti,“ říká Petr Toman z útvaru strategie Skupiny ČEZ.

I pro ty, kteří práci zatím nehledají, může být ČEZ Inovační maraton zajímavou zkušeností a dobrou referencí do životopisu. Práce pod tlakem, v časovém presu, neznámém prostředí a navíc v týmu, jehož složení nemohou ovlivnit, prověří jejich schopnosti. Navíc se naučí řadu inovačních technik, které mohou využít i ve svém studiu.

Zájemci o účast v letošním ročníku Inovačního maratonu ČEZ se mohou do konce října přihlásit na webu www.kdejinde.cz.

Marek Sviták

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Co uvádí vodní houby do pohybu

Vodní houby nemají neurony ani svaly, přesto se pohybují.  Jak to dělají a co nám to říká o vývoji krevních cév u vyšších živočichů, odhalili vědci z Evropské ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail